El PDeCAT del Vendrell manté la «mà estesa» per fer un acord amb Primàries

Els neoconvergents neguen que haguessin demanat uns llocs fixes a la llista unitària
Els membres del PDeCAT del Vendrell, a la seva seu. | BP Diari

 

El PDeCAT del Vendrell assegura que manté «la mà estesa» cap a la llista de Primàries que ha impulsat l'ANC del Vendrell i que encara estan oberts a rebre «qualsevol proposta» per poder sumar. En una roda de premsa feta aquest divendres 1 de març a la seva seu, el PDeCAT ha volgut deixar clar que no s'han aixecat «de la taula negociadora», i entenen que hi ha possibilitats d'arribar a un acord «fins a la segona setmana d'abril, tal com marca la LOREG», en paraules de Frederic Porta.

Els neoconvergents han detallat diversos aspectes de la negociació que van tenir amb els impulsors de Primàries, apuntant que van passar tres propostes diferents, i que «cap d'elles va ser acceptada». Entre aquestes propostes hi havia la de fer una «doble urna el dia de les votacions, una amb els candidats i l'altra amb la resta de la llista, tal com es va fer a l'Hospitalet de Llobregat», on sí que hi va prendre part el PDeCAT. Una altra proposta era votar equips de gent, i no només persones soles.

Neguen que demanessin uns llocs concrets a la llista

El partit que encapçala Eva Serramià afegeix que des de Primàries no es va fer «cap contraoferta» a les seves propostes i que van donar per finalitzades les negociacions «el 3 de febrer». Tot i això, creuen que encara és possible arribar a un acord. En canvi, Josep Maria Llasat, el candidat de Primàries el Vendrell, va afirmar aquest dimecres que descartaven fer un pacte amb un sol partit, i que només contemplarien l'acord si fos amb totes les forces sobiranistes.

Respecte a aquesta roda de premsa que van fer els integrants de Primàries, el PDeCAT ha volgut puntualitzar algunes afirmacions. En aquest sentit, han negat que haguessin demanat a l'ANC que es reservés uns llocs determinats a la llista pels membres del partit. La formació vol explorar totes les opcions per arribar a un acord amb Primàries, per fer «un front democràtic» a les pròximes eleccions municipals.

 

També et pot interessar:

L'ANC ja té els seus candidats per a les municipals del Vendrell i Calafell.

"Els usuaris de les platges del Vendrell valoren el seu estat en una enquesta" "L'humorista de Cunit que s'obre pas als escenaris de Barcelona"