ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

El personal de l'Hospital del Vendrell fa un acte en favor dels nadons amb cardiopaties congènites

Es tracta d'un concert impulsat per l'Associació Leones Solidarios
L'Hospital del Vendrell, en una imatge d'arxiu. | BaixPenedèsDiari.cat

 

El personal sanitari de l'Hospital del Vendrell, conjuntament amb l'associació Leones Solidarios i l'Associació de Cardiopaties Congènites (ACCIC), han organitzat pel pròxim 10 de setembre un concert solidari per recaptar fons pels nadons afectats per cardiopaties congènites. El concert es farà a Torredembarra, al local La Traviesa, a partir de les 19.00 hores, i comptarà amb l'actuació dels grups Lemozine Band, Eco Origins i el Trio Mediterranean Jazz, amb entrades a deu euros.

 

Segons expliquen els treballadors de l'Hospital del Vendrell, cada setmana neixen a Catalunya catorze nadons amb algun problema al cor. En total, a Catalunya hi ha més de 40.000 persones que viuen amb una cardiopatia congènita. Amb aquest acte es volen recollir fons per a la investigació i el tractament d'aquestes malformacions, que comencen des del primer moment de la gestació. Diversos professionals de l'Hospital vendrellenc que tenen una trajectòria musical també prendran part al concert, i es faran sortejos amb diferents premis.

 

Nous cursos de català per a adults al Vendrell

Per altra banda, el 24 de setembre comencen els nous cursos de català per a adults del Vendrell, impulsats pel Consorci per a la Normalització Lingüística i la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament del Vendrell. Hi ha diverses modalitats de cursos, que poden ser presencials, semipresencials, amb modalitat combinada o en línia. Pel que fa als cursos presencials, es faran els nivells bàsic 1, bàsic 2, bàsic 3, intermedi 1 i suficiència 1.

 

En la modalitat semipresencial Parla.cat es poden cursar tots els nivells d'elemental, intermedi i suficiència, mentre que en línia es pot fer el nivell Superior (C2). La matrícula pels nous cursos es farà del 9 al 20 de setembre. Del 9 al 13 es matricularan els alumnes preferents (antics alumnes) i del 16 al 20 de setembre, els alumnes nous. Les proves de nivell es faran els dies 9 i 10 de setembre. Les inscripcions es fan a l’Edifici Camí Reial, cada dia de les 10.00 a les 12.30 hores, i els dimarts i els dijous també de les 15.00 a les 19.00 hores.