Pinnae dobla els ajuts per a projectes socials de l'àmbit del Penedès

La segona convocatòria preveu una dotació de 200.000 euros
Presentació de la convocatòria d'ajuts de la Fundació Pinnae 2019. | BP Diari

 

La Fundació Pinnae ha presentat aquest dimarts 30 d'abril la segona convocatòria de projectes d'impuls social al Penedès, per als quals ha doblat la dotació respecte al passat 2018, arribant fins als 200.000 euros. En la convocatòria de l'any passat van concórrer a aquests ajuts un total de 40 projectes, dels quals se'n van escollir sis. Després de la bona rebuda, Pinnae ha decidit augmentar els ajuts aquest 2019, per seguir donant suport als projectes que treballen amb persones i col·lectius vulnerables de la Vegueria del Penedès.

 

«La intenció que tenim és seguir incrementant aquesta dotació cada any», ha explicat el president de Pinnae, Martí Solé, pel qual aquesta iniciativa és necessària «per visibilitzar el treball d'aquestes entitats, que molts cops fan la seva tasca de manera molt callada». Des d'aquest mateix 30 d'abril ja es poden presentar les sol·licituds a través de la web de Pinnae, on s'hi poden trobar les bases i el formulari de presentació. El límit per a fer-ho és el 21 de maig. 

 

Un màxim de 25.000 euros per projecte

Com l'any passat, la convocatòria està oberta «a entitats no lucratives o d'economia social, que plantegin projectes d'intervenció social», tal com ha apuntat el director tècnic de la Fundació Pinnae, Antoni Gistau. La Fundació Pere Tarrès s'encarregarà de fer la valoració de tots els projectes rebuts, com ja va fer l'any passat. El cap de l'àrea d'avaluació, voluntariat i tercer sector de Consultoria i Estudis d'aquesta fundació, Walter González, ha animat a les diferents entitats que operen al Garraf, l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès a presentar els seus projectes.

 

Una altra novetat d'aquest 2019 és que només es pot presentar un projecte per entitat. Pinnae aportarà un màxim de 25.000 euros per cadascun dels que siguin escollits, amb el qual rebran aquest ajut un mínim de vuit entitats. El passat 2018, sis entitats van rebre aquesta dotació econòmica, entre elles una que opera al Baix Penedès, la Fundació Amics de la Gent Gran. Aquesta entitat ofereix acompanyament a la gent gran del territori que pateix soledat.