La plaça de Catalunya de Calafell.

El ple d'investidura de Calafell es farà a la plaça de Catalunya

El consistori renova catorze dels 21 regidors

El ple de constitució del nou Ajuntament de Calafell es farà aquest dissabte 15 de juny a l'aire lliure, a la plaça de Catalunya. Així s'ha anunciat des del consistori aquest divendres. Els últims anys, aquest ple s'havia fet al Teatre Municipal Joan Colet, un equipament que actualment està en obres de remodelació, amb el qual no està disponible. La sessió d'aquest dissabte començarà a les dotze del migdia.

Des de l'Ajuntament han explicat que es posaran tendals per protegir del sol i es donaran ampolles d'aigua. Si, per contra, plogués, el ple es faria a les dependències municipals de la platja, on habitualment es fan les sessions de plens. Ramon Ferré, alcalde en funcions, ha apuntat que la plaça de Catalunya «té el simbolisme d'una institució que és al carrer» i a més ofereix prou capacitat per un ple on es preveu que hi hagi una destacada assistència de públic.

Renovació de 14 dels 21 regidors

El nou plenari tindrà una renovació important de regidors, ja que dos terços (14 dels 21) entren després de les eleccions municipals del 26 de maig. D'aquestes catorze noves cares, només una havia estat ja abans regidor, el socialista Artur Peña. La mesa d'edat que dirigirà el ple fins a l'elecció de l'alcalde estarà formada pels regidors de més i de menys edat, que són la representant de la CUP Dolors Terrón i el de Ciutadans Javier Álvarez.

En la votació de l'alcalde, si cap dels aspirants aconsegueix la majoria absoluta (un mínim d'onze regidors) queda proclamat alcalde el candidat de la llista més votada. Després de l'acord de governabilitat entre el PSC i els comuns, Ramon Ferré té garantits deu vots, amb el qual serà escollit alcalde d'aquesta manera, si no hi ha canvis d'última hora. Després, els portaveus dels diferents grups municipals i el mateix alcalde tenen un torn de paraula. 

Notícies relacionades:

Els nous regidors de l'Ajuntament de Calafell després de les eleccions municipals 2019.