Les pluges de la primavera auguren una bona collita al Penedès

La verema de la DO Penedès torna aquest 2018 al seu calendari habitual
Treballadors pujant caixes de raïm a un tractor. | A.Recolons

 

Els cellers de la DO Penedès comencen aquesta setmana la verema amb unes expectatives més altes que les dels últims tres anys. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha apuntat que les abundants pluges que s'han registrat aquest any a la primavera han provocat que la verema «hagi tornat a la normalitat». El clima sec i càlid dels últims tres anys havia fet que la collita hagués estat en aquests cursos la més primerenca, cosa que enguany no ha passat.

Per això, des de la DO Penedès s'espera que la verema d'enguany pugui superar tant en qualitat com en quantitat les darreres collites. El fet que hi hagi hagut una alta pluviometria ha ajudat les diferents varietats a tenir uns cicles naturals, amb el qual el raïm tindrà temps per madurar. En aquests moments, una desena de cellers ja han començat la verema, però el gruix de productors de la DO Penedès ho farà al llarg d'aquesta setmana del 15 d'agost i inicis de la vinent amb la collita de les varietats més primerenques.

 

La verema comença dues setmanes més tard que l'any passat

Per això, la verema d'enguany s'iniciarà dues setmanes més tard que l'any passant, el que suposa tornar a les dates habituals. Un dels cellers que volia començar a collir aquesta setmana i encara no ho podrà fer és el Celler Albet i Noya, donat que els controls de maduració han demostrat que les darreres pluges han evitat que el nivell de sucres sigui l'òptim. Per això han decidit posposar-ho entre tres i quatre dies. 

Sí que han començat la verema al celler Gramona, collint varietats com el chardonnay i el pinot negre. Amb tot, el gruix de la verema la faran a partir d'aquesta setmana i fins a l'octubre. Ambdós cellers destaquen que, si no hi ha una pluja excessiva les pròximes setmanes, la qualitat de la collita serà molt alta, perquè el raïm madurarà de forma òptima. A més a més, l'aparició del fong míldiu a causa d'aquestes pluges no afectarà la qualitat del raïm, segons afegeixen, tot i que sí que en pot reduir la producció entre un 8 i un 15%. 

"Un tobogan gegant d'aigua de 75 metres, a l'Arboç" "Els equipaments que més electricitat consumeixen a Calafell"