El policia local que va matar un gos a Segur de Calafell pot anar a judici

Els fets van succeir el passat 11 de gener a la urbanització de Les Brises
Imatge del moment posterior en què l'agent ha disparat el gos. | Facebook

 

L'agent de Policia Local de Calafell que va matar a trets un gos perill√≥s de la ra√ßa rottweiler, el qual anava sol pel carrer generant por als ve√Įns i s'havia posat agressiu, pot anar a judici, despr√©s que un jutge vegi indicis per poder jutjar-lo per maltractament animal. Els fets van succeir el passat 11 de gener, a la urbanitzaci√≥ Les Brises de Segur de Calafell, concretament al carrer d'Emp√ļries. 

 

A les portes del judici

En un procediment abreujat, el titular del jutjat d'instrucci√≥ n√ļmero 6 del Vendrell ha donat per acabada la instrucci√≥ per la mort del gos, en concloure que els fets imputats a l'agent s√≥n penalment rellevants. Aix√≠, el policia local est√† a les portes d'anar a judici, tot i recon√®ixer que va actuar ¬ęportat per la por¬Ľ, ja que l'animal mostrava una ¬ęagressivitat desmesurada¬Ľ, el qual va rebre cinc trets que li van causar la mort. L'alerta va ser donada pels ve√Įns de la zona, ja que hi havia un gos perill√≥s rondant per la zona el qual anava sense amo, sense morri√≥ i sense lligar, generant p√†nic.

 

L'agent ha sol¬∑licitat que s'arxivi el cas argumentant que la seva actuaci√≥ estava justificada, perqu√® hi havia una ¬ęevident situaci√≥ de perill¬Ľ per la seva integritat f√≠sica i la seva vida. Defensat per Sandra Melgar, d'Aaranda, Melgar & T√†sies advocats, el policia local de Calafell explica que va disparar perqu√® ¬ęno va tenir m√©s remei¬Ľ i, aix√≠, poder ¬ęevitar un mal major¬Ľ.

 

Imatge del gos mort després que un policia local li disparés diversos trets. | Facebook

 

Els fets van succeir l'11 de gener

La Policia Local de Calafell va arribar al lloc dels fets la tarda de l'11 de gener, quan van ser alertats pel ve√Įnat de la zona, perqu√® hi havia un gos perill√≥s per la zona. En arribar, van anar cap a la casa de la suposada propiet√†ria del gos, per√≤ no hi havia ning√ļ. El rottweiler, en aquest moment, va anar cap a l'agent investigat i li va mostrar les dents, sense permetre que el policia no pogu√©s tornar al vehicle, explica l'escrit del jutge. 

 

El gos, en saltar amb un ¬ęevident estat d'agressivitat¬Ľ, va intentar mossegar-li les cames. El jutge, subratlla que l'agent haguera pogut evitar aquests fets fent servir la porra, sense colpejar l'animal. Tanmateix, el jutge reconeix que l'animal ¬ęno desistia en el seu afany¬Ľ i l'agent no tenia prou amb la porra per defensar-se. Amb una situaci√≥ de nerviosisme, segons apunta l'acte, el gos va anar cap a l'altre agent que hi havia al vehicle policial, moment en qu√® l'investigat va poder agafar l'arma. Quan es va tornar a dirigir cap a ell, ¬ęcreient que podia mossegar¬Ľ, ja que mostrava una gran agressivitat i el tenia acorralat contra la paret, aquest li va disparar cinc cops, dels quals, tres, van impactar en l'animal.

 

La defensa ha al¬∑legat i aix√≠ ho ha adm√®s el jutge que, que no existia cap protocol a la Policia Local de Calafell, explicant com s'ha d'intervenir davant gossos perillosos a la via p√ļblica, a m√©s de no tenir cap formaci√≥. 

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris
Imemine
Tot el suport a l’agent, és increible que hi hagi un judici per aquest motiu, llançar calés i temps