ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

Les policies locals de Catalunya es reuneixen al Vendrell

Es tractaran aspectes com els avenços tecnològics i el futur model de policia
La Policia Municipal del Vendrell, fent un servei. | BP Diari

 

L'Hotel Ra del Vendrell acollirà aquest dimecres 10 d'abril, a partir de les deu del matí, el Congrés de l'Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya (ACCPOLC). La jornada, organitzada per l'ACCPOLC, l'Ajuntament del Vendrell i la Policia Municipal vendrellenca, preveu diferents taules rodones al llarg del matí on es tractaran aspectes relacionats amb l'actualitat dels cossos de les policies locals que operen a Catalunya.

 

Després de la benvinguda de les autoritats, la primera conferència versarà sobre les noves aplicacions tecnològiques, i com aquestes es poden aplicar a la tasca policial. Així, diferents experts presentaran aspectes relacionats amb la ciberseguretat o amb les aplicacions tecnològiques per a la policia. Cal recordar que el passat 2018, la policia del Vendrell va posar en marxa una aplicació perquè els ciutadans puguin avisar davant de situacions d'assetjament

 

El model futur de la policia local

A les dotze del migdia es farà una taula rodona sobre 'Un futur model de policia i el servei del ciutadà', amb ponents com Fermí Santamaría, president de la comissió d'Interior, Prevenció, Seguretat, i Protecció Civil de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), o la periodista de TV3 Fàtima Llambrich, especialitzada en crònica policial i judicial. Tot seguit es repassarà la tasca feta i l'estat actual de l'Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local, i s'entregaran reconeixements per part dels membres de la Junta.

 

La cloenda del congrés, prevista per a les dues del migdia, comptarà amb la presència del secretari general d'Interior de la Generalitat, Brauli Duart, junt amb el president de l'ACCPOLC, Conrad J. Fernández, i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer. El Vendrell acull aquest congrés de les policies locals catalanes just una setmana després que se celebrés al mateix hotel Ra la quarta edició de la Jornada sobre el Top Manta, en la qual des de la Generalitat es va anunciar la creació d'un protocol per combatre aquest tipus de venda.

 

També et pot interessar: