Premien una aplicació dissenyada per escolars de Calafell

L'app serviria per consultar les condicions de la platja

Bones notícies pels alumnes de quart curs de l'escola Castell de Calafell. El seu projecte per dissenyar una aplicació de mòbil enfocada a l'àmbit turístic ha obtingut el primer premi del TurisTIC Challenge en la categoria de 'Platges innovadores'. Aquest és un certamen que convoquen la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada i la Fundació Creativació.

Saber les condicions de la platja

El concurs animava als alumnes a dissenyar el turisme familiar del futur a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. El projecte guanyador porta per títol 'Em puc banyar a la platja' i es tracta d'una aplicació de telèfon mòbil mitjançant la qual es podrien consultar les condicions de les platges, així com els serveis que s'hi poden trobar, i permetria el lloguer de serveis i la reserva d'activitats.

Aquest és un projecte que s'ha treballat durant tres mesos i que va començar el mes de febrer. Durant les primeres setmanes l'activitat encara va poder ser presencial, fent petits grups a l'aula, però amb el confinament i la suspensió de les classes, la tasca va haver de passar a ser telemàtica. L'escola i l'Ajuntament de Calafell han felicitat els alumnes per aquest premi, especialment a la Júlia, el Marc, l'Alba i el Pablo, que són els autors del treball original.

Un projecte que pot ser realitat

Des del Patronat de Turisme de la Diputació ja han avançat que una selecció dels projectes es traslladaran al sector privat i als agents públics del sector turístic, per estudiar la seva viabilitat i veure si es poden fer realitat. La proposta de l'escola Castell de Calafell és una de les considerades més rellevants.