Presentació de la convocatòria d'ajuts de la Fundació Pinnae 2019.

Tres projectes socials del Baix Penedès reben un ajut de la Fundació Pinnae

La dotació d'aquesta segona convocatòria s'ha doblat fins als 200.000 euros

La Fundació Pinnae ha donat a conèixer aquest dimarts 30 de juliol els deu projectes guanyadors de la segona convocatòria Impuls Social pel Territori, que ofereix ajut econòmic a iniciatives que volen millorar la qualitat de vida de persones i col·lectius vulnerables del Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf i l'Anoia. Aquesta segona edició de la convocatòria dobla els ajuts respecte a la primera, amb una dotació que arriba als 200.000 euros. Des de la Fundació s'han mostrat satisfets pels resultats, ja que han recollit un total de 37 projectes fets a la Vegueria del Penedès.

La Fundació Pere Tarrés ha assessorat l'entitat per fer l'avaluació dels projectes, seguint els criteris i requisits establerts a les bases, referents a la seva viabilitat tècnica, la capacitat de treballar en xarxa, la viabilitat econòmica o la difusió. Així, s'han acabat escollint deu projectes que es repartiran els 200.000 euros previstos, amb un màxim de 25.000 euros per proposta.

Tres projectes amb àmbit d'actuació al Baix Penedès

Enguany, entre els deu projectes guanyadors n'hi ha tres que tenen el seu àmbit d'actuació al Baix Penedès. El primer és el projecte 'Cases d'algú' del GEPEC-Ecologistes de Catalunya, que es desenvoluparà conjuntament amb el centre ocupacional El Ventall de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i el centre ocupacional de la Masia de la Sínia de Calafell. És un projecte per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a través d'activitats de conservació del medi natural.

El segon és el projecte 'Suport i Entorn' de l'Associació de Familiars i Afectats per la Malaltia Mental del Garraf, que vol oferir ajut a persones amb problemes de salut mental en l'entorn més proper i facilitar el seu desenvolupament com a persona. El projecte es desenvoluparà a les quatre comarques de la Vegueria del Penedès. En tercer lloc, també ha estat seleccionat el projecte 'Treball en xarxa amb les persones grans', de la Fundació Amics de la Gent Gran, que vol fomentar el voluntariat social per lluitar contra la solitud no volguda i l'exclusió social de les persones grans. Aquesta fundació ja va rebre un ajut de la convocatòria del 2018.

La resta de projectes beneficiats es poden consultar en aquest enllaç. Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, va apuntar en la presentació d'aquesta segona convocatòria que la iniciativa es mantindrà els pròxims anys, amb l'objectiu de seguir incrementant la dotació, com s'ha fet aquest 2019.


Comentaris