Reforcen la protecció al voltant de l'estany de Coma-ruga

El pas està prohibit en algunes zones pel risc de despreniment

L'Ajuntament del Vendrell ha reforçat la protecció al voltant de l'estany de Coma-ruga aquest mes de gener,  posant una gran tela verda al voltant de les dues pèrgoles que hi ha a banda i banda, i també al brollador que hi ha davant el balneari. El pas està tancat en aquests tres elements de l'estany després que una inspecció feta pel consistori a finals del passat mes d'agost conclogués que hi ha un deteriorament important en aquestes construccions.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El tancament es va fer pel risc de despreniments que presentava. En aquell moment, l'actuació que es va fer va ser posar les tanques al voltant per impedir l'accés a les zones més pròximes a l'aigua, anunciant que més endavant es posaria una xarxa protectora. Aquesta xarxa, però, no s'ha posat fins al passat 2 de gener.  Les pèrgoles i diferents elements de l'estany i el brollador tenen esquerdes molt visibles, símptoma que l'estructura necessita una intervenció.

Les millores, pel projecte del FEDER

De moment, però, l'Ajuntament no té previst fer-hi cap actuació, ja que aquesta zona forma part del perímetre que es veurà afectat per les obres del FEDER de Coma-ruga. Fonts municipals expliquen que les millores es duran a terme quan es faci la intervenció del FEDER, que en principi hauria de començar després de l'estiu d'aquest 2019. Això voldria dir que la xarxa actual que hi ha al voltant es mantindria durant tota la temporada alta.  

El passat desembre es va concloure el procés participatiu d'aquest projecte, on es van recollir les diferents aportacions dels veïns. També es van avançar algunes directrius del projecte, com ara que la plaça dels Germans Trillas ha de ser un espai lliure de cotxes i l'entorn de l'edifici Tabaris, un espai de trobada dels veïns, amb un passeig. En aquests moments s'està fent l'estudi de mobilitat i s'estan redactant els diferents projectes separats. Després, el govern local obrirà la fase de licitació del projecte tècnic.