Comencen a col·locar els protectors als guarda-raïls de la carretera de la Cobertera, a Calafell

Era una petició del consistori i la societat civil després de la mort d'un jove motorista
Operaris posant la protecció per als guarda-raïls de la carretera de la Cobertera. | Ajuntament de Calafell

 

La Diputació de Tarragona ha començat aquest dilluns 11 de febrer els treballs per posar protecció als guarda-raïls de la carretera TV-2126, que va de Calafell a Bellvei per la Cobertera. Aquesta era una petició de l'Ajuntament de Calafell i de la societat civil, després de la mort del jove de 21 anys Ivan Navas, veí de Segur de Calafell, el passat mes de juliol, quan va tenir un accident amb la seva moto en aquesta via.

Navas va morir perquè va topar amb un d'aquests elements quan va caure de la seva moto. El succés va generar una gran mobilització per part dels familiars del noi i els veïns del municipi, que van demanar que es retiressin aquests elements que suposen un perill pels motoristes. L'Ajuntament de Calafell es va sumar a la protesta, amb una moció que es va aprovar per unanimitat en un ple municipal.

Reducció de la velocitat i carrils més estrets

El passat desembre, la Diputació de Tarragona va anunciar que posaria una protecció inferior en forma de faldó als guarda-raïls, en una actuació que té un cost d'uns 60.000 euros. Junt amb aquesta actuació, la Diputació també va apuntar que es reduiria la velocitat en aquesta via de 100 a 90 km/hora, tal com s'ha fet a altres carreteres catalanes a principis d'aquest 2019. Igualment, es pintaran carrils més estrets perquè els vehicles redueixin la seva velocitat.

Des de l'Ajuntament de Calafell han explicat que amb aquests faldons que s'estan posant s'evitaran els impactes contra els suports verticals de les tanques, «que causen ferides gravíssimes, fins i tot la mort, als motociclistes». Des del consistori han demanat precaució si es passa per aquesta via, ja que hi ha operaris treballant. Les obres haurien d'estar enllestides aquest dimarts. L'Ajuntament també es va comprometre a buscar solucions per aquells guarda-raïls que es troben en vies de titularitat municipal.

"El Baix Penedès recuperarà una escola de ciclisme per a nens i nenes" "Comencen a desmuntar la línia d'alta tensió que passa pel mig de Calafell"