Fan una protesta per l'últim cas d'agressió sexual al Vendrell

Acusen la justícia de ser «còmplice» d'aquestes accions
L'acte de protesta per el suposat cas d'agressió sexual al Vendrell. | Twitter Som Poble

 

Desenes de veïns del Vendrell van prendre part aquest dimecres a la tarda a una concentració de protesta que es va fer a la plaça Nova amb motiu de l'últim cas d'agressió sexual a la ciutat. Els concentrats van mostrar la seva solidaritat amb la víctima i van acusar la justícia de ser «còmplice» d'aquestes accions. Tot i la pluja, diversos ciutadans van assistir a la concentració, en la qual s'havia previst fer també un taller de pancartes.

 

La protesta feia referència al suposat cas d'agressió sexual del passat dissabte 6 d'abril, quan una noia de 32 anys va denunciar als Mossos d'Esquadra a un noi de 23 anys, que era conegut seu. Segons van explicar els Mossos, la noia va relatar que el noi l'hauria agredit sexualment a l'entrada d'un edifici. Ella va anar posteriorment a un bar pròxim, i van ser els treballadors d'aquest establiment que van avisar la policia. La dona va ser traslladada a l'Hospital del Vendrell, on el metge forense va confirmar que havia patit aquesta agressió.

 

Demanen que el consistori es presenti com acusació particular

Arran de la denúncia, els Mossos d'Esquadra van detenir el noi la mateixa nit del dissabte, i va passar a disposició judicial el diumenge. Després de prendre-li declaració, va quedar en llibertat amb càrrecs. Des de Sí Se Puede i Som Poble han recordat a l'Ajuntament del Vendrell que recentment es va aprovar una moció perquè el consistori es personés com acusació particular en casos de violència masclista.

 

Precisament, el passat 27 de març es va jutjar a l'Audiència de Tarragona un home que va ser detingut el desembre del 2017, acusat de violar una dona a la via verda que va del Vendrell a la platja de Sant Salvador. La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per l'acusat per un delicte d'agressió sexual en grau de temptativa. A causa d'aquesta agressió sexual, la Policia del Vendrell va impulsar una aplicació de telèfon mòbil per denunciar aquest tipus d'atacs.