L'Arboç tomba la moció de rebuig al nou polígon de Sant Marçal

El vot en contra del PSC fa que no prosperi la moció de l'oposició
Imatge de l'Ajuntament de l'Arboç | Cedida

 

L'Ajuntament de l'Arboç va tombar, al ple del passat 26 de setembre, la moció on es demanava la retirada del Pla Director Urbanístic (PDU) de l'activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies. El vot en contra del PSC va fer que la moció presentada pels tres partits de l'oposició —CLAM, Junts i la CUP— no prosperés. El PDU preveu la construcció d'un polígon logístic de 110 hectàrees entre els municipis de l'Arboç, Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca, que ha d'estar vinculat al Logis Penedès.

Diverses entitats i plataformes ciutadanes han mostrat el rebuig a aquest projecte, per considerar que afectarà l'entorn vitivinícola del Penedès i suposarà un nou impacte en un territori ja molt castigat per aquesta mena d'infratestructures. Per això, el col·lectiu SOSPenedès ha presentat al·legacions al PDU i va comminar a presentar aquesta moció de rebuig als diferents ajuntaments afectats pel projecte. A l'Arboç, la majoria del PSC ha fet que aquesta no prosperés.

 

El POUM de l'Arboç i el trànsit de camions

Des de la CUP han lamentat en un comunicat «el suport incondicional i acrític» del consistori arbocenc al pla, afirmant que «els propis serveis tècnics de l’Ajuntament alerten, per una banda, que l'alternativa preferida per la Generalitat no respecta el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l'Arboç i, per l'altra, que el PDU no considera l'increment de trànsit de camions per la N-340 al seu pas per l'Arboç». La CUP de l'Arboç afegeix que «aquest tipus d'operacions urbanístiques responen a un model territorial obsolet, definit per uns planejaments urbanístics expansius elaborats abans de la crisi que, actualment, han quedat totalment fora de la realitat i de tota lògica davant dels reptes climàtics que cal afrontar de forma imminent».

Per la seva banda, l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, ha respost que l'elaboració del PDU necessitava la llum verda dels auntaments dels tres municipis implicats, i que el de l'Arboç «va aprovar el pla en un ple municipal del passat 2018 sense cap vot en contra, ni tan sols dels partits que ara han presentat la moció». Sans assegura que l'Ajuntament de l'Arboç ha presentat al·legacions al PDU en relació al fet que respecti el POUM de l'Arboç i que «es busquin alternatives perquè el trànsit rodat no passi pel centre de la població». 

"❗⛱ Bolca amb un patinet i queda a la deriva a la platja del Francàs, al Vendrell" "Arriba la segona desfilada de moda del comerç del Vendrell"