GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El PSC de Cunit recupera a Dolors Carreras com alcaldable després de la seva inhabilitació

Carreras va ser inhabilitada set anys el 2007 per no convocar un ple
Dolors Carreras, durant l'assemblea del PSC de Cunit. | PSC Cunit

 

Era un rumor que sonava amb força les últimes setmanes i, finalment, s'ha fet realitat. El PSC de Cunit ha escollit Dolors Carreras com a alcaldable per als comicis municipals del 2019. Així ho ha confirmat el partit a través de les xarxes socials després que l'assemblea local avalés la seva candidatura de manera àmplia, amb un 92% dels vots emesos. D'aquesta manera, els socialistes recuperen a la que va ser alcaldessa del municipi entre els anys 1996 i 1998, i entre el 1999 i el 2007.

 

Els socialistes han destacat que amb aquesta elecció comencen un projecte que els ha de portar «a guanyar les pròximes eleccions, perquè l’Ajuntament es torni a ocupar de les persones». D'aquesta manera, el PSC de Cunit fa una aposta arriscada, recuperant a una política que el 2007 va haver de dimitir per una sentència judicial que la inhabilitava durant set anys per un delicte de prevaricació per no convocar un ple municipal.

 

Alcaldessa pel PSC entre el 1999 i el 2007

Els fets pels quals va ser inhabilitada es remuntaven al mandat 1995-1999, quan Dolors Carreras era independent. L'alcalde aquell mandat era el convergent Daniel Coll, que va abandonar el càrrec en favor de Carreras per una moció de censura que es va poder impulsar gràcies a un regidor trànsfuga. Aquest regidor va acabar renunciant, i Carreras, en perdre el suport de la majoria del ple, es va negar a convocar un ple en el qual hauria perdut de nou l'alcaldia.

 

Finalment, el TSJC va obligar a convocar aquest ple el 1998, i Daniel Coll va tornar a ser alcalde. Ja al capdavant del PSC, Dolors Carreras va guanyar les eleccions del 1999, el 2003 i el 2007, essent alcaldessa durant tot aquest temps, però l'agost del 2007 va haver de dimitir per la sentència judicial que la inhabilitava per no convocar el ple de l'any 1996. Judith Alberich va ser la seva substituta com a alcaldessa entre el 2007 i el 2011. El fet que Alberich perdés els comicis del 2011 i el 2015, guanyats per CDC, ha portat al fet que el partit torni a confiar en Dolors Carreras