Queixes per les altes temperatures a les sales i els quiròfans a l'Hospital del Vendrell

La situació s'ha donat per la fallada d'un dels sistemes d'aire condicionat
Entrada de l'Hospital del Vendrell. | BPDiari

 

El Comitè d'Empresa de l'Hospital del Vendrell ha denunciat públicament la situació d'altes temperatures que hi ha hagut al centre hospitalari des del passat dimecres 26 de juny, per la fallada d'un dels sistemes d'aire condicionat. Des del comitè han lamentat que les plantes d'hospitalització estaven treballant «sense refrigeració en plena onada de calor» i acusava la Xarxa Sanitària Santa Tecla de «no posar solució al problema».

 

En declaracions al diari Més, Òscar Blasco, del comitè d'empresa, ha assegurat que la temperatura arribava als 28 graus a les plantes i als 26 graus als quiròfans, una situació que «no és l'adequada per l'atenció quirúrgica». Pel que s'apunta des del comitè, un dels tres sistemes d'aire condicionat que té l'Hospital va fallar dimecres, i no s'ha solucionat l'avaria durant la resta de la setmana, coincidint amb els dies de més calor de l'onada que ha patit Catalunya.

 

La direcció afirma que ja es treballa en la reparació de la màquina

Des de la direcció de l'Hospital del Vendrell han admès a aquest mitjà que una de les màquines de l'aire s'havia espatllat, però han afegit que aquest dilluns ja s'estava treballant en la seva reparació. «Ara mateix ja està funcionant, per bé que no al 100%», han apuntat des de la direcció, que esperen que aviat pugui estar la incidència resolta. El dijous a la tarda es va decidir ajornar algunes intervencions quirúrgiques de trauma que no eren urgents, ja que la temperatura de les sales no eren la més òptima.

 

Una situació similar es va donar l'estiu passat al consultori mèdic de Coma-ruga, ja que els aparells d'aire condicionat es van espatllar, arribant la temperatura fins als 30 graus a la sala d'espera o a la mateixa sala de consulta. Finalment, la situació es va poder solucionar quan van portar nous aparells d'aire condicionat a principis del mes de juliol. El consultori mèdic de Coma-ruga també és gestionat per la Xarxa Sanitària Santa Tecla, per bé que les instal·lacions són de propietat municipal.  

 

També et pot interessar: