Rebuig unànime al ple de Calafell a la moció «miserable», «malvada» i «roïna» de Cs

Fins i tot el PP, tot i votar a favor de la moció, acusa els taronges de «sembrar l'odi» pel país
Calafellencs protestant contra la moció de Cs al ple d'aquest febrer. | M.G.

 

El ple de Calafell va mostrar ahir un inequívoc rebuig a la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans en la qual es demanava que no es donés cap indult als polítics catalans que seran jutjats a partir de la setmana vinent. Tots els altres partits sense excepció van carregar contra els taronges i el seu regidor, Juan Manuel Tejedor, titllant la moció de «miserable», «malvada» o «roïna».

 

Fins i tot el PP, que és l'únic partit que va votar a favor de la moció, a banda de Cs, va criticar la manera d'actuar d'aquesta formació. Maite González, portaveu dels populars a l'Ajuntament de Calafell, va afirmar que Cs és «culpable de sembrar l'odi per tota Espanya» i va definir Tejedor com un «farsant» i un «mentider», per acusar el PP de Calafell «d'independentistes». Des del PSC, Miguel Ángel Perín es va mostrar igualment dur, assegurant que «pocs cops s'ha presentat una moció tan malvada» al ple de Calafell, que forma part «de l'engranatge per fomentar l'odi»

 

Atiant l'odi entre els calafellencs

El de fomentar l'odi entre els ciutadans de Calafell va ser un argument que també van fer servir els partits sobiranistes. Jacob Balaguer, d'ERC, va lamentar que Cs de Calafell «només busqui des que va entrar al consistori la confrontació entre els calafellencs». Des de la CUP, Albert Pijoan va acusar els taronges de «remoure els fems per treure rèdits polítics» i els va recordar que el judici «encara no s'ha fet».

 

Rafel Solé, del PDeCAT, va definir Ciutadans com «la inquisició espanyola del segle XXI», portant al ple «la moció més miserable que es pot presentar» i assegurant que el partit és «una màquina de fer independentistes». També el regidor no adscrit, i ex de Ciutadans, Jesús Benedicto, va considerar que Tejedor era una persona «roïna». Amb tretze vots en contra, quatre abstencions del PSC i tres vots a favor de Cs i el PP, la moció es va rebutjar. Diversos ciutadans van protestar contra Cs en aquest punt portant màscares, posant-se d'esquena i lluint pancartes de 'Justícia'.