GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El bisbalenc ferit de bala durant la Guerra Civil i supervivent de la 'lleva del biberó'

Pere Guixer ha complert recentment els cent anys
Pere Guixer, supervivent de la 'lleva del biberó', ha complert cent anys. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

Pere Guixer Jané, veí de la Bisbal del Penedès, va complir aquest passat dissabte 15 de febrer els seus cent anys. Aquest supervivent de la 'lleva del biberó' va néixer a Barcelona el 1920, al barri de Sants, i es va casar després amb una bisbalenca, l'Eulàlia (Laieta) de Cal Freié, que va morir el 2003. Amb ella va tenir una filla i un fill, i va treballar durant molts anys a l'oficina de la Caixa de la Bisbal del Penedès.

 

Guixer va ser cridat a files amb disset anys, amb la 'lleva del biberó', i va ser ferit amb tres bales a la Guerra Civil espanyola. Tot i això, va poder sobreviure i tirar endavant la seva vida, fins al punt que ja ha complert cent anys. Actualment, viu a la residència El Colomer i té tres néts i cinc besnéts. Pere Guixer va celebrar l'aniversari acompanyat de la seva família i va rebre la visita de l'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, que li va entregar un reconeixement en format de diploma i un ram de flors. 

 

També et pot interessar: