La rua de Carnaval del 2019 de Sant Jaume dels Domenys.

Rècord de participació a la Rua de Carnaval de Sant Jaume dels Domenys

Expectació per veure la primera celebració del Carnaval al Baix Penedès

Sant Jaume dels Domenys ha obert aquest diumenge 24 de febrer les celebracions del Carnaval 2019 al Baix Penedès. I ho ha fet, segons l'organització, amb un «èxit rotund». La Rua de Carnaval que es va fer el diumenge al migdia va tenir un rècord de participació i de públic, gràcies al bon temps i les temperatures agradables. Just el contrari del que havia passat l'any anterior, quan es va haver de suspendre la rua.

El públic va omplir els carrers del municipi per veure les 25 carrosses i comparses vingudes de diferents pobles de l'Alt i el Baix Penedès. El nombre d'inscrits no va deixar de pujar durant els dies previs a la festa, arribant fins a les 2.600 persones, suposant un rècord per a la rua de Sant Jaume. Des de l'Ajuntament han destacat que, tot i la gran concentració de persones i vehicles, no es van produir incidents, i la jornada va transcórrer plàcidament.

Un banc de proves per la resta de Carnavals

El Carnaval de Sant Jaume dels Domenys obre cada any les celebracions del Carnestoltes a la comarca, i és un banc de proves per a moltes colles que hi prenen part, de cara a assajar i treballar les diferents coreografies que després presentaran a la resta de municipis. Una de les novetats d'aquest any va ser la carrossa de la Reina del Carnaval del 2019, que va obrir el seguici, seguida per les dues carrosses locals, ambdues de Lletger.

Després van venir la resta de participants, de llocs com l’Arboç, Banyeres del Penedès, les Cabanyes, Calafell, Cunit, Llorenç del Penedès, Pacs del Penedès, la Ràpita, Sant Miquel d'Olèrdola, Sant Pere Molanta, Santa Margarida i els Monjos, Segur de Calafell, el Vendrell i Vilafranca del Penedès. Els membres de l’organització i els de les colles de Lletger van lluir un braçal negre com a mostra de condol per la mort de Fernando Moreno, que era el marit de la regidora de Festes, Dolors Galimany, ocorreguda sobtadament el passat divendres. La regidora, gran amant de les celebracions de Carnaval, va ser la impulsora de la Rua a Sant Jaume.

També et pot interessar:

La Bisbal del Penedès viurà un Carnaval intens i farcit d'actes.