Demanen recuperar l'estació de bombament de la platja de Sant Salvador, que no ha funcionat mai

Pel Vendrell Primàries insta l'Ajuntament a pressionar Costes perquè es facin les reparacions necessàries
L'estació de bombament que hi ha a la platja de Sant Salvador. | BP Diari

 

L'estació de bombament que hi ha a la platja de Sant Salvador del Vendrell, a tocar de la plaça de les Palmeres, no ha funcionat mai en els dotze anys que fa que existeix. Així ho ha confirmat l'Ajuntament del Vendrell, després que el grup municipal de Pel Vendrell Primàries hagi avançat que ha presentat una moció pel ple del pròxim dilluns 21 d'octubre en la qual es demana recuperar aquest equipament.

 

Segons ha explicat Josep Maria Llasat, regidor de Pel Vendrell Primàries, aquesta construcció es va fer junt amb les obres de renovació del Passeig Marítim Joan Raventós, un projecte que es va acabar el 2007 i va costar 5,4 milions d'euros, a càrrec del Ministeri de Medi Ambient. «Gairebé la meitat d'aquest pressupost —2,6 milions— era per fer aquest sistema de drenatge de les aigües pluvials, que després no ha arribat a funcionar mai», lamenta Llasat.

 

Sis bombes i dos col·lectors

El projecte constava d'una estació de bombament de cinc metres de profunditat situada a la sorra mateix, amb sis bombes que havien d'impulsar cap al mar l'aigua recollida de les pluges. També hi havia uns col·lectors de fins a dos metres que havien de recollir aquestes aigües des de la plaça del Pessebre fins al carrer de la Ginesta, i portar-les cap a l'estació. Segons Primàries, un informe tècnic del consistori del 23 de febrer del 2009 indicava que els col·lectors «estaven sempre plens d'aigua, segurament perquè es filtrava aigua de mar a l'interior».

 

Després d'aquell informe, Primàries no ha trobat cap més referència a l'equipament. Per aquest motiu, el partit presentarà una moció demanant a l'equip de govern que faci «les gestions necessàries davant la demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient i l'empresa constructora perquè facin les reparacions que calguin» i l'equipament pugui estar en funcionament «abans de l'estiu del 2020». El partit ha reconegut el treball fet per la Xarxa Vendrellenca en la recopilació d'informació sobre aquest assumpte.

 

Des de l'Ajuntament del Vendrell han confirmat que l'estació no ha arribat a funcionar mai, i que aquesta depèn de Costes, ja que l'Ajuntament no va recepcionar la construcció. També han afegit que des de Costes els han informat que «estan treballant» per resoldre les incidències que hi ha, de manera que l'equipament pugui entrar en funcionament.  

 

Imatge de l'equipament de drenatge que hi ha al mig de la platja de Sant Salvador. | BP Diari