Posen reductors de velocitat a un dels punts negres de la xarxa viària del Vendrell

Al carrer d'Abadessa Emma s'hi produeixen de forma periòdica accidents de trànsit

 

Un dels reductors de velocitat que s'han posat al carrer d'Abadessa Emma. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell ha posat dos reductors de velocitat, del tipus esquena d'ase, al carrer d'Abadessa Emma, un dels punts negres que hi ha actualment a la xarxa viària de la ciutat. En aquest carrer hi tenen lloc periòdicament accidents de trànsit —la majoria de vegades, topades entre vehicles—, que són causats per diferents motius, entre ells, l'excés de velocitat amb què hi circulen alguns vehicles i la poca visibilitat que hi ha en alguns encreuaments.

 

Precisament, els dos reductors de velocitat s'han posat abans dels dos encreuaments més perillosos d'aquesta via, que són els dels carrers de Violant d'Hongria i de l'avinguda d'Elionor de Sicília. Junt amb els reductors s'ha posat senyalització vertical indicant que hi ha aquests elements, i s'han pintat nous senyals d'STOP a terra en alguns encreuaments on no hi eren. Fa uns mesos no hi havia cap STOP pintat a terra, el que augmentava la perillositat de la zona.

 

Pendent el pas de vianants per anar a la Via Augusta

La regidoria de Via Pública va anunciar a finals del 2018 que es posarien els reductors de velocitat a principis del 2019, cosa que finalment s'ha fet a finals del mes de març. També hi ha previst fer un pas de vianants que travessi aquest carrer per anar cap a la Via Augusta, però aquesta actuació encara està pendent. Tot i que l'actual govern ha promocionat i arreglat aquest camí els últims anys, els que hi volen arribar encara han de creuar pel mig del carrer d'Abadessa Emma sense cap pas de vianants, amb el perill que això suposa.

 

El carrer d'Abadessa Emma absorbeix molt de trànsit a les hores d'entrada i sortida de les escoles, ja que connecta la carretera de Tarragona amb la zona escolar del Vendrell. Sent una zona on no hi ha habitatges, molts vehicles circulen a una velocitat excessiva, cosa que ara es vol evitar amb la col·locació d'aquests reductors de velocitat. Fa uns mesos, l'Ajuntament també va posar reductors del mateix tipus a l'avinguda de Sant Vicenç, on s'havien produït alguns atropellaments.