La muntanya del Comú de Calafell ha viscut una jornada de reforestació.

La jornada de reforestació de la muntanya del Comú de Calafell reuneix uns 200 voluntaris

El pròxim febrer es plantaran 4.000 arbres més a la zona

Èxit de la primera jornada de reforestació de la muntanya del Comú de Calafell, el territori que va patir un devastador incendi l'agost del 2016. Prop de 200 voluntaris van prendre part aquest passat dissabte 9 de novembre en aquesta jornada en la qual es van plantar mil arbres d'espècies autòctones, com ara garrofers, pins o alzines. Es tracta d'una iniciativa que ha impulsat la marca de moda ecològica i sostenible One Oak, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calafell.

One Oak és una empresa que planta un arbre per cada producte que ven, i ja ha fet iniciatives similars en llocs com Madrid, Andalusia i Galícia. El portaveu de One Oak, Guillermo Iñíguez, ha avançat que al mes de febrer hi haurà una segona fase del projecte en la qual es plantaran 4.000 arbres més, amb l'objectiu de «recuperar la biodiversitat de la zona que es va cremar el 2016». Tots els que van plantar el seu arbre el van poder apadrinar posant-li un nom.

Activitats intergeneracionals a Calafell

Una altra de les activitats que ha tingut lloc recentment a Calafell ha estat una de les iniciatives intergeneracionals entre infants i persones grans, emmarcada en el Pla Educatiu d'Entorn. Amb motiu de la Castanyada, el programa 'Posa-hi Oli' ha visitat diferents centres escolars per divulgar les tradicions sobre aquesta festivitat. Llars d'infants com El Petit Trenet, El Petit Príncep i Els Terrossets, així com l'escola Castell de Calafell, han rebut la iniciativa. 

Són propostes que es troben dins del conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, iniciat el curs 2017-2018 per donar una resposta a les necessitats educatives amb la participació de tota la societat.

Alguns dels 200 voluntaris que han pres part a la jornada de reforestació.
Alguns dels 200 voluntaris que han pres part a la jornada de reforestació. | Ajuntament de Calafell

Comentaris