La regidora de l'AVP del Vendrell, Bàrbara Peris.

La regidora de l'AVP del Vendrell lamenta la «fractura» al partit i s'obre a reconduir la situació

Bàrbara Peris admet que les diferències venen «d'abans de les eleccions»

La regidora de l'Agrupació Veïnal de les Platges i les Urbanitzacions (AVP) del Vendrell, Bàrbara Peris, ha comparegut aquest dijous 26 de setembre davant els mitjans per repassar els objectius del partit dins el govern municipal i agrair la confiança dels electors, després que prengués possessió del seu càrrec al ple del passat dilluns 23 de setembre. Peris va substituir com a regidor de l'AVP a Seve Galván, el número u de la llista, que va dimitir a principis del passat mes d'agost.

La unitat perduda dins de l'AVP

La regidora, que es fa càrrec de les carteres de Platges i Cohesió Territorial, ha mostrat el seu agraïment pels 889 votants que els van fer confiança el passat 26 de maig, i que els van donar un representant al consistori. «Vam aconseguir la unió com mai abans havíem aconseguit», ha destacat Peris, abans de reconèixer que la situació actual està molt allunyada d'aquell moment. La regidora ha admès que el partit es troba en una situació de «fractura» que no ajuda a «solucionar» els temes que hi ha pendents a les platges.

Segons Peris, aquesta és una situació que ja existia, tot i que soterrada, «abans de les eleccions municipals», i que va esclatar amb la dimissió de Galván. La regidora es mostra convençuda que la situació es pot reconduir i deixa clar que, per la seva part, «tenim la voluntat de fer-ho», però puntualitza que això serà difícil en l'actual context de «desqualificacions i amenaces» que assegura que pateix, especialment a través de les xarxes socials.

L'acord amb el PSC i els càrrecs de confiança

Respecte a l'acord de govern amb el PSC, Peris afirma que és una decisió que es va prendre al partit «de forma majoritària», però no unànime, com també es va decidir «centrar-se només en temes d'àmbit municipal», raó per la qual es va abstenir el passat dilluns en la moció sobre els polítics empresonatsPer últim, la regidora també s'ha referit als càrrecs de confiança, apuntant que, quan sàpiga exactament la quantitat de treball que ha de fer, decidirà si fa ús —i com el fa— d'aquesta figura. En tot cas, creu que «si els altres dos partits tenen aquesta opció, és normal que nosaltres també la tinguem», recordant que només tenen «un representant al consistori.