Un ple de l'Ajuntament de Calafell del 2020.

Regidors del Vendrell i Calafell demanen que es destini part de les retribucions a ajuts socials

ERC de Calafell demana una rebaixa salarial del 20% de tots els càrrecs electes

Diferents formacions municipals dels ajuntaments del Vendrell i Calafell han fet propostes aquesta setmana perquè es destinin part de les retribucions dels polítics a ajuts socials i econòmics per mitigar els efectes que està tenint la crisi provocada pel coronavirus. Després que la setmana passada fos l'AVP del Vendrell qui anunciés que destinaven l'assignació que els pertoca com a grup municipal a aquesta finalitat, ara han fet propostes similars des de Pel Vendrell Primàries i ERC de Calafell.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En el primer cas, el regidor de Pel Vendrell Primàries a l'Ajuntament del Vendrell, Josep Maria Llasat, ha remarcat que durant el mes de març els deu regidors a l'oposició no han cobrat cap de les retribucions previstes, ja que no s'ha celebrat cap ple, junta de portaveus, o sessió d'òrgans col·legiats. Per aquest motiu, Llasat proposa que es dediquin aquests diners (entre 10.000 i 12.000 euros) a una partida d'ajuts.

ERC de Calafell demana una rebaixa salarial

Per altra banda, el grup municipal d'ERC de Calafell ha presentat una moció per instar l'Ajuntament a fer una rebaixa del 20% a tots els càrrecs electes i càrrecs de confiança. Des d'ERC apunten que l'actual crisi de la covid-19 tindrà «efectes en l'economia de tota la població», i lamenten que «moltes empresesfamílies en sortiran molt mal parades, especialment aquelles famílies més vulnerables». 

Per això demanen fer aquesta rebaixa salarial del 20% a tots els càrrecs electes i de confiança, «que suposaria poder destinar gairebé 140.000 euros anuals a benestar social i promoció econòmica, per tal d'ampliar la partida econòmica en aquestes àrees». Fa uns dies, la Xarxa Vendrellenca va fer una petició similar pels regidors de l'Ajuntament del Vendrell i els consellers comarcals, tot i que en aquest cas demanaven una rebaixa de fins al 50% de les retribucions