Reobert l'accés a Santa Oliva pel pont que s'ha remodelat

La Diputació també ha posat les proteccions als guarda-raïls de la carretera de la Cobertera
L'accés a Santa Oliva ja està reobert després de les obres al pont. | Diputació de Tarragona

 

Els veïns de Santa Oliva ja poden accedir al seu poble per l'entrada de la carretera TV-2128, un cop han finalitzat les obres de millora de la calçada i el pont que es van començar a finals del mes de gener. L'accés s'ha reobert aquest dimarts 12 de març, després d'un mes i mig en el qual la zona ha estat tancada per fer aquests treballs. Les obres de millora han comportat l'eixamplament del pont i de la calçada, construint noves voreres en un dels costats.

 

Un itinerari alternatiu

Tot i que l'accés ja s'ha obert al trànsit, des de la Diputació de Tarragona han avisat que hi haurà restriccions i talls puntuals fins al mes d'abril, perquè encara s'han de fer alguns treballs pendents. La Diputació s'ha fet càrrec de les obres per un cost de 660.830 euros. Aquestes es van començar el mes d'octubre, tot i que el tall no es va fer fins al passat 28 de gener. Els vehicles s'han desviat durant aquestes sis setmanes per un itinerari alternatiu per l'N-340.

 

Això va ser motiu de polèmica quan des de la subdelegació del govern espanyol es van oferir a fer un pont alternatiu per evitar que els vehicles fessin el recorregut alternatiu, amb un encreuament de declaracions entre el subdelegat a Tarragona, Josep Sabaté, i l'alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras. La remodelació ha servit per adaptar aquesta infraestructura al volum de trànsit actual, així com per millorar les condicions de seguretat dels vehicles i vianants que hi circulen.

 

Proteccions als guarda-raïls

La Diputació també ha informat que s'han acabat els treballs de col·locació de les proteccions per als motociclistes a la carretera TV-2126, que uneix els municipis de Bellvei i Calafell per la Cobertera. Són 970 metres on s'han posat unes proteccions als guarda-raïls, una demanda que havien fet els veïns i l'Ajuntament de Calafell després de la mort d'un jove de Segur de Calafell l'estiu passat. Aquesta actuació ha representat una inversió de 30.000 euros.