Imatge del porc senglar passejant-se per la platja de Calafell

Rescaten un porc senglar que es passejava per la platja de Calafell

L’animal feia dies que baixava a la platja i fins i tot va agredir un gos

La tarda d’aquest diumenge, 24 de març, la Policia Local de Calafell va rebre l’avís d’un porc senglar que es passejava per la zona de la platja de Segur de Calafell. Per tal de rescatar l’animal, la policia calafellenca va sol·licitar el suport de l’Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil de Calafell.

El porc senglar feia dies que tombava pel municipi, per la zona de la platja, fent el mateix recorregut a la recerca de menjar per alimentar-se. Segons els voluntaris de Protecció Civil, l’animal fins i tot va agredir un gos.

Imatge del porc senglar passejant-se per la platja de Calafell
Imatge del porc senglar passejant-se per la platja de Calafell | Voluntaris de Protecció Civil de Calafell

Va passar aquest diumenge al vespre, i l’operació dels cossos de seguretat va generar molta expectació entre els vianants que passejaven a aquella hora pel passeig marítim de Calafell, que van veure com l’animal es passejava per la sorra de la platja.

Els voluntaris de Protecció Civil i els agents de la Policia Local van perseguir l’animal amb precaució, i el van acompanyar fins a un lloc on estigués sa i estalvi. Mentrestant, anaven demanant als ciutadans que no s’acostessin a l’animal, per tal de no espantar-lo i poder-lo rescatar i acompanyar amb seguretat. Els membres de Protecció Civil asseguren que el porc senglar ara ja torna a ser al seu hàbitat natural, a la muntanya, i esperen que l’animal no torni a baixar arran de mar.

Cada cop és més habituals veure porcs senglars en entorns urbans

En els darrers anys la imatge de porcs senglars passejant pels pobles i ciutats s'ha fet més habitual. La població d'aquests animals va en augment i això fa que acabin convivint entre els entorns urbans i els rurals. Els porcs senglars són una espècie en expansió que són capaços d'adaptar-se fàcilment, ja que poden viure en hàbitats diversos si tenen aigua, aliment i refugi. Els animals baixen de les muntanyes a les zones urbanes buscant aliment, ja que s'acaben acostumant als aliments d'origen humà, i sovint causen destrosses al mobiliari urbà, parcs o jardins. També poden ser un perill per a la seguretat del trànsit.