Imatge d'unes plaques solars

Sant Jaume dels Domenys també s'oposa a la instal·lació d'un macroparc solar al municipi

El parc s'ubicaria entre Sant Jaume, la Bisbal, Llorenç i Banyeres del Penedès

L'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys ha reiterat la seva oposició al projecte per fer un macroparc solar fotovoltaic al municipi. Tot i que la ponència d'energies renovables va desaconsellar la ubicació proposada per a aquest parc, l'empresa promotora ha presentat un recurs de reposició, raó per la qual el consistori ha tornat a expressar el seu desacord.

Des de l'Ajuntament han lamentat en una nota de premsa que la proliferació d’aquests parcs solars, i també eòlics, a les comarques de Tarragona «s'està realitzant amb una manca de planificació i amb un model de negoci que es basa en l'explotació de sòl rústic per a activitats industrials». Per això, diversos consistoris s'han oposat a aquests projectes.

Un parc de grans dimensions

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En concret, aquest parc solar estaria situat entre els municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, Llorenç i la Bisbal del Penedès, amb el nom d'ISF Castellet II. Territori de la Generalitat va demanar a l'Ajuntament de Sant Jaume una consulta prèvia sobre la viabilitat del projecte, però des del consistori van respondre que alguns defectes en l'avantprojecte feien «impossible calcular la dimensió del macroparc», que temen que podria arribar a ocupar 433.000 metres quadrats.

Per això el consistori va aprovar el passat mes de desembre una suspensió de llicències durant un any, amb la finalitat de «modificar el plantejament urbanístic del municipi i regular la implantació de parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques», de manera que quedin inclosos com a activitats «que es puguin desenvolupar exclusivament en sòl qualificat d'industrial». Fa uns mesos, l'Ajuntament de l'Arboç també va mostrar la seva oposició al projecte per fer un parc solar en sòl rústic al municipi.

La zona prevista per a fer el parc solar a Sant Jaume dels Domenys.
La zona prevista per a fer el parc solar a Sant Jaume dels Domenys. | Cedida