Santa Oliva augmenta l'IBI dels habitatges que faci més de dos anys que estan buits

Per contra, introdueix bonificacions per premiar els edificis més sostenibles

 

L'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Oliva. | Cedida
 

Santa Oliva és un dels altres ajuntaments que ha incorporat a les ordenances fiscals d'aquest 2020 un increment del rebut de l'Impost de Béns i Immobles (IBI) per aquells habitatges que faci més de dos anys que estan desocupats. Aquesta és una mesura que també s'han impulsat en municipis com el Vendrell, amb l'objectiu de lluitar contra la manca d'habitatge i contra «l'especulació dels grans tenidors», segons han apuntat des del govern local.

 

Dues bonificacions en favor de la sostenibilitat

A Santa Oliva, el recàrrec de l'IBI en el cas de subjectes passius amb un pis buit és del 25%, mentre que els que en tenen dos o més, tindran un recàrrec del 50%. A més a més, l'Ajuntament vol fer passes cap a la sostenibilitat, amb el qual introdueix dues noves bonificacions. Una d'elles és del 10% en la quota íntegra de l'IBI pels immobles que hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, sense estar-ne obligats per les ordenances municipals durant un màxim de quatre anys.

 

La segona bonificació és del 95% de la quota de l'impost a favor de les construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les quals s'incorporin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar. L'Ajuntament de Santa Oliva també introdueix una nova taxa de 150 euros de comunicació prèvia d'un habitatge d'ús turístic, així com nous preus públics en la concessió o renovació de la llicència per a la tinença d'animals potencialment perillosos, o per al servei de captura i devolució d'animals de companyia, vius o morts.

 

Les ordenances fiscals de Santa Oliva van entrar en vigor el dia 1 de gener del 2020 i, segons apunten des del govern local, els canvis que introdueixen volen plasmar «la projecció del municipi que es vol pel futur». El consistori està governat per ERC i En Comú Podem, que van fer un pacte després de les últimes eleccions municipals.

"💸 L'Ajuntament del Vendrell rebaixa el deute a la meitat en cinc anys" "🚍 Demanen busos llançadora gratuïts per anar a l'Hospital del Vendrell"