Vista del centre del Vendrell.

La Sareb s'avé a negociar la cessió d'habitatges a l'Ajuntament del Vendrell

La societat ha enviat un llistat dels immobles que té a la ciutat

L'Ajuntament del Vendrell i la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) comencen a aproximar posicions. La reunió que l'alcalde, Martí Carnicer, el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez, i el regidor de Territori, Josep Mercadé, van mantenir amb responsables del conegut com a 'banc dolent' a principis d'abril a Madrid va donar més fruits dels que s'havien obtingut fins ara

La Sareb passa una llista dels immobles

Des de l'Ajuntament van proposar de nou la cessió d'alguns dels immobles que la Sareb té al Vendrell, per poder destinar-los a habitatge social. Si en anteriors ocasions la petició no havia obtingut cap resposta, aquest cop sí que s'ha constatat una millor predisposició per part de la societat per arribar a acords, segons han apuntat des de l'Ajuntament. Així, la Sareb ha fet arribar al consistori un llistat dels immobles que té al Vendrell.

Des de l'Ajuntament han creuat aquestes dades amb les que disponien i ara es tornarà a remetre al 'banc dolent' perquè verifiquin la llista definitiva d'habitatges. Aleshores serà el moment de «saber en quina situació i estat es troba cada immoble per poder començar la negociació de cessió», segons han apuntat fonts oficials del consistori.

 

El Bloc 47 encara no és de la Sareb

La reunió que es va fer a Madrid també va servir per conèixer la situació en la qual es troba el Bloc 47, ocupat per la PAH des del 2014 a la carretera de Santa Oliva. Des de la Sareb van explicar que l'edifici encara està en mans dels antics propietaris, però que a finals del 2018 van instar judicialment a l'execució de la hipoteca, perquè passi a mans ja de la Sareb, una cosa que esperen que passi els pròxims mesos.

Un cop es resolgui per part del jutge la titularitat de l'edifici, es podran reprendre les gestions per posar comptadors d'aigua socials per a aquelles famílies que viuen en el bloc i que reuneixin els requisits marcats per Serveis Socials per tenir-lo, segons el consistori. Des de l'Ajuntament han informat del contingut de la reunió als representants del Bloc 47, després que la Sareb hagués vetat la seva presència.

Altres informacions relacionades:


Comentaris