La Setmana de la Ciència tindrà diverses activitats al Vendrell.

La Setmana de la Ciència deixarà demostracions d'activitats prehistòriques al Vendrell

L'activitat es farà als jardins del Museu Deu

La 24a Setmana de la Ciència deixarà al Vendrell el pròxim dissabte 16 de novembre diferents demostracions d'activitats prehistòriques. Serà una activitat que es farà als jardins del Museu Deu a les dotze del migdia, impulsada per la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Vendrell, conjuntament amb el Museu Arqueològic i el Museu Deu. Tot i ser gratuït, per prendre part a l'activitat caldrà inscripció prèvia al mateix museu, ja que l'aforament és limitat.

Durant el matí es podrà veure com s'encenia un foc antigament, amb les tècniques emprades des de la prehistòria fins a mitjans del segle XIX, o també com es tallava pedra amb tècniques prehistòriques, així com la manera com es construïen i es manipulaven els estris relacionats amb l'explotació forestal en època neolítica. Des del consistori han apuntat que, en cas de pluja, l'activitat es realitzarà en algun altre indret cobert que serà anunciat amb temps.

 

Torna el Club de Lectura de la biblioteca

El nou curs del Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa es va estrenar aquest passat dimecres 30 d'octubre, dia en el qual es va celebrar la primera tertúlia de la temporada. La lectura de la primera sessió va ser 'La casa de la frontera', una obra guardonada amb el Premi BBVA Sant Joan de l'any 2017.

La sessió s'emmarcava dins la sisena edició del cicle 'Avui també és Sant Joan', i va comptar amb l'assistència de Rafael Vallbona, autor de llibre, i de Núria Beitia, psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda-UB, que va parlar sobre 'L'arrelament i els vincles familiars'. El club de la biblioteca, un any més, va arrencar amb força, amb una assistència de prop de 60 persones.

El Club de Lectura de la biblioteca del Vendrell 2019.
El Club de Lectura de la biblioteca del Vendrell 2019. | Cedida

Comentaris