GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El nou sistema de videovigilància de Calafell ja evita robatoris

Quatre detinguts per un intent de robatori a la zona del Castell
La sala de videovigilància de la policia local de Calafell. | M.G.

 

El nou sistema de videovigilància de la policia local de Calafell ha evitat aquesta nit un robatori al municipi. Aquest dijous 14 de febrer, l'Ajuntament de Calafell i el cos policial presentaven aquest sistema pioner de geolocalització i vigilància per mitjà de diferents càmeres al carrer. Només unes hores després, aquest sistema permetia que la policia calafellenca detingués quatre persones per un intent de robatori a la zona del Castell, segons han avançat des del consistori.

 

La Policia Municipal de Calafell ha fet les detencions de matinada, per un suposat delicte de robatori amb força en grau de temptativa, «gràcies al sistema en proves de videovigilància», segons l'Ajuntament. El succés ha tingut lloc a la rodalia del Castell de Calafell. La policia té dues càmeres que enfoquen aquesta zona, una a la part del darrer del Castell i l'altra que enfoca la part frontal, i que està posada a sobre la teulada de l'Ajuntament.

 

Un sistema pioner a Catalunya

Calafell va presentar aquest dijous aquest sistema de videovigilància i geolocalització de la policia, que és un dels més avançats de les policies locals catalanes. Amb la geolocalització, la policia té un control al moment sobre un gran mapa del lloc on es troben als agents de policia, els cotxes de policia i els membres de protecció civil. Igualment, tenen ubicats diferents serveis com els desfibril·ladors, els recorreguts del bus escolar o els equipaments públics.

 

La segona pota d'aquest sistema són les noves càmeres de vigilància, set de les quals ja estan en funcionament. Dues enfoquen el Castell per les dues bandes, dues més són al carrer Pisuerga (una a la zona de la muntanya i l'altra, al sector de la platja), i les altres tres al dipòsit municipal. A més a més, en pocs dies entraran en funcionament les set càmeres del carrer Monturiol, per controlar el soroll i els successos a la zona d'oci de la platja. També estan ja en marxa les dues càmeres que controlen l'accés dels vehicles a l'illa de vianants de la platja. 

 

El subdirector de la policia de Calafell, Sergi González, mostrant les imatges de les noves càmeres. | M.G.