NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Banyistes a Cunit.

La manca de socorristes obliga Cunit a cloure el servei onze dies abans

El regidor de Platges creu que cal un canvi de normativa de cara al pròxim estiu

L'Ajuntament de Cunit ha tancat la temporada de vigilància a les platges del municipi onze dies abans del que tenia previst. Des del passat 2 de setembre, les dues platges de Cunit ja no tenen socorristes ni banderes que avisen de l'estat del mar. Habitualment, aquest servei s'allargava fins passada la Diada Nacional de Catalunya i, enguany, la previsió era que el servei durés fins al 14 de setembre. Però la manca de socorristes ha obligat el consistori a prendre aquesta mesura.

Les 17 places que es necessitaven per cobrir el servei tot l'estiu no es van poder omplir, i Cunit ha fet el servei de vigilància i socorrisme amb només tretze persones. La solució que han trobat des de l'Ajuntament ha estat concentrar la feina d'aquestes 13 persones el juliol i l'agost, i ara al setembre fan els dies de festa que els pertoquen. És un problema que afecta molts dels municipis de la costa, especialment des que va canviar la normativa fa tres estius. 

Una normativa més restrictiva

Actualment, per fer de socorrista és necessari tenir una formació de grau mitjà en salvament en espais naturals o bé un certificat de professionalitat. Si no es disposa de cap dels dos, hi ha l'alternativa d'estar inscrits al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC), que demana una experiència mínima de dos anys en socorrisme de piscines. Això ha reduït la quantitat de persones que poden desenvolupar aquestes tasques els últims anys, i els ajuntaments o les empreses que presten aquest servei a les platges ho han notat molt. 

El regidor de Platges de Cunit, Ivan Faccia, creu que la Generalitat «ha de fer una reflexió» de cara a l'estiu vinent per «canviar el model». Si no, el problema es repetirà cada estiu, afegeix. Tot i això, Faccia ha celebrat que el municipi ha pogut penjar per tercer any seguit la bandera blanca que indica que no hi ha hagut ofegats aquest estiu a les platges de Cunit.


Comentaris