Proliferen els solars abandonats amb vegetació descontrolada a Cunit

Des del consistori admeten que és un problema recurrent però asseguren que hi estan «a sobre»
La vegetació d'un solar envaeix la via pública, a Cunit. | Facebook

 

Com passa al Vendrell o Calafell, Cunit també pateix el problema dels solars abandonats en els quals les males herbes creixen de forma descontrolada. És una de les moltes conseqüències que ha deixat la crisi de la construcció en algunes localitats de la costa. Fa pocs dies, un veí del municipi relatava el cas d'una dona amb cadira de rodes que havia quedat enganxada en unes herbes provinents d'un solar que envaïen la vorera, al carrer del Mig. És només un exemple d'aquest problema.

 

Des de la regidoria d'Urbanisme expliquen que l'activitat en aquests casos és continuada. «És un no parar», admet Julio Ramon, regidor de l'àrea, que afegeix que la regidoria «hi està a sobre» i s'han posat ja un bon nombre de multes. Segons Ramon, en molts dels casos, els propietaris acaben netejant els solars, però també hi ha els caso en què no reben cap resposta. En aquests casos, després de la tercera multa, l'Ajuntament ha de recórrer a la via judicial per poder entrar a la propietat i fer la neteja de forma subsidiària.

 

Molts expedients oberts

Quan s'arriba a la via judicial, la situació s'enquista. «El jutjat triga força a autoritzar l'entrada, i després la lluita és per cobrar els treballs que hem fet subsidiàriament», apunta el regidor. Des d'Urbanisme recomanen als veïns que veuen algun solar en aquesta situació que facin una instància al consistori, ja que així es podrà obrir un expedient. En el cas del carrer del Mig, el regidor afirma que hi ha molts expedients oberts, ja que és un carrer que té un gran nombre de solars sense urbanitzar.

 

Julio Ramon també apunta que un altre problema afegit és que la neteja de solars no es pot fer entre el 15 de juny i el 15 de setembre en aquelles vies que estan a prop de zones forestals, pel  perill d'incendi. Això succeeix en diverses zones de Cunit. Al Vendrell, on aquest també és un problema quotidià, es va aprovar el passat mes de setembre una nova ordenança de solars per accelerar les sancions en aquells casos que no hi hagi una resposta ràpida dels propietaris.