Els barbuts del Vendrell se citen de nou amb el seu sopar anual

Es tracta ja de la 27a edició d'aquesta característica trobada
Els participants d'una edició anterior del Sopar de Barbuts del Vendrell. | Cedida
 

És una tradició que no pot faltar cada mes de gener al Vendrell. El pròxim dilluns 20 de gener, la capital del Baix Penedès celebrarà el seu 27a sopar de barbuts, un esdeveniment que es fa aprofitant la festivitat onomàstica de Sant Fructuós, dins de la setmana dels barbuts. Com sempre, el principal i ineludible requisit per prendre-hi part és tenir barba, sigui de l'estil que sigui. 

 

Però a banda d'aquesta característica bàsica, des de l'organització del sopar també recomanen que els assistents tinguin un bon sentit de l'humor, perquè «un bon barbut ha de saber gaudir del seu propi somriure, ja que riure és una virtut que afavoreix la bellesa del pèl». Per últim, remarquen que cal presentar-se amb «ganes de passar-ho d'allò més bé», per gaudir «d'una vetllada agradable entre pèls». 

 

Un restaurant secret, amb un primer plat de xató

La convocatòria és el dilluns 20 de gener, a les 20.45 hores, a la plaça Nova del Vendrell. Allà, els barbuts es faran la tradicional fotografia de grup, abans de marxar en cercavila cap al restaurant escollit. Com cada any, aquest és secret, i no es desvetlla fins que s'hi arriba. La cercavila pels carrers de la ciutat té l'acompanyament de diversos grallers, també barbuts. De moment, en els 26 anys que existeix el sopar mai s'ha repetit el restaurant.

 

Altres elements habituals de la vetllada és que el primer plat és el xató, i que tots els assistents reben un record fet per un artista local. Tot aquell que vulgui assistir a l'acte —i que tingui barba— es pot inscriure fins al 16 de gener als establiments Font Belau o Regina. El sopar de barbuts del Vendrell va començar a fer-se el 1994. Amb el 25è aniversari hi va haver un relleu en la comissió organitzadora, amb l'entrada de sang jove que en garanteix la continuïtat durant molt de temps.