Un acte de SOSPenedès a la Múnia, el passat 27 d'agost.

SOSPenedes rebutja el projecte del nou polígon logístic de Sant Marçal

Demanen la retirada del Pla Director Urbanístic i reclamen que s'aposti per la Regió Agroalimentària

SOSPenedès és el nom de la nova plataforma ciutadana que s'ha creat per oposar-se al projecte del nou polígon logístic de Sant Marçal-Cal Vies, anunciat pel Govern de la Generalitat a finals del mes de juliol. La plataforma està integrada per diferents entitats de la Vegueria del Penedès i per persones a títol individual, les quals han presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic (PDU), que es troba en fase de participació pública fins al 30 de setembre.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La plataforma rebutja aquest projecte que preveu impulsar un nou polígon d'activitat logística de 110 hectàrees entre els municipis de l'Arboç, Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca, vinculat a la futura central intermodal de mercaderies Logis Penedès. La presentació del projecte ja va provocar recels en ple estiu al Penedès, amb entitats com la plataforma Pro Vegueria Penedès mostrant la seva oposició.

Moció de rebuig pels ajuntaments del Penedès

Des d'aleshores, l'oposició al polígon s'ha organitzat, fins a sorgir SOSPenedès, que està integrada per No Fem el CIM, el col·lectiu ecologista Bosc Verd, GEPEC, GEVEN, Ecologistes de Catalunya, ProVegueriaPenedès, i CEPVI, així com per ciutadans a títol individual. A més de les al·legacions, també han elaborat una moció perquè s'aprovi als diferents ajuntaments del Penedès, on es demana la retirada del PDU i que hi hagi una moratòria urbanística fins que no s'elabori el Pla Territorial Parcial de la Vegueria del Penedès.

 

A favor de la Regió Agroalimentària

De la mateixa manera, les al·legacions i la moció fan una aposta pel projecte d'impulsar una Regió Agroalimentària al Penedès, l'alternativa al Logis que va presentar fa uns mesos No Fem el CIM. Aquesta oferiria productes de proximitat, de qualitat o ecològics, a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. El passat mes d'agost també es va impulsar una iniciativa a Change.org per derogar el projecte del nou polígon logístic, que ha recollit un miler de signatures.