El subdelegat del govern: «Si Santa Oliva no té pont, és perquè el seu alcalde no vol»

Joan Sabaté veu «manca d'interès» del batlle, que nega les afirmacions
El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. | Dídac Montoliu

 

Segueix l'embolic del pont militar de Santa Oliva. Aquest dijous al matí, el subdelegat del govern espanyol, Joan Sabaté, ha estat taxatiu quan ha assegurat que «si Santa Oliva no té pont, és perquè el seu alcalde no vol». Sabaté ha comparegut davant els mitjans per informar al voltant d'aquest tema, que ha generat polèmica els últims dies, fins al punt que ha provocat la sortida del PSC de l'equip de govern de Santa Oliva. L'alcalde del municipi, per la seva banda ha desmentit les paraules de Sabaté.

 

El subdelegat ha assegurat que, després de la petició d'un regidor de l'Ajuntament, la ministra de Defensa «va oferir personalment» l'opció de fer un pont per millorar els accessos al municipi mentre duressin les obres de l'actual pont d'entrada, que fa la Diputació de Tarragona. El pont provisional permetria travessar el torrent del Lluc per un punt proper al pont actual, a través d'una estructura d’emergència «que milloraria considerablement els accessos provisionals al municipi».

 

L'exèrcit confirmava la viabilitat de fer el pont 

Segons Sabaté, la setmana passada, especialistes del Regimiento de Pontoneros de l’Exèrcit de Terra van visitar el municipi, acompanyats del subdelegat del Govern, l’alcalde de Santa Oliva, responsables de l’obra i tècnics de la Diputació. Els especialistes van redactar un informe sobre la viabilitat d’ubicar un pont dels anomenats 'Bailey', doble-doble de set cèdules, de 21,34 metres d’allargada. Per això calia que la Diputació habilités accés i estreps per al pont, i «tot l’Exercit manifestava la seva col·laboració per l’execució d’aquests treballs previs». No hi hauria cap cost per l'Ajuntament i el pont podria estar fet en 17 dies.

 

Però un cop confirmada la viabilitat d’aquest pont d’emergència, el subdelegat el Govern ha assegurat que ha tractat de contactar «reiterades vegades durant els darrers dies amb l’alcalde de Santa Oliva i el president de la Diputació per tal de coordinar els passos previs a l’obra» però que no ha aconseguit saber si accepten el projecte. El subdelegat afegeix que ni el consistori ni la Diputació «han manifestat interès per acceptar l’oferta del ministeri de Defensa», lamentant que això no permeti «materialitzar una obres d’emergència que haurien beneficiat els veïns de Santa Oliva».

 

L'alcalde assegura que no s'ha oposat al pont

En declaracions a BaixPenedesDiari, l'alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, ha negat que s'hagi oposat al pont en cap moment, afegint que la construcció d'aquest tindria uns costos que dependrien de la Diputació de Tarragona. Per això, tindran demà una reunió a l'ens supracomarcal per veure si és possible assumir aquest projecte que ofereixen des de Defensa.