La Setmana Santa trontolla: suspenen la processó del Diumenge de Rams al Vendrell

La Hermandad del Vendrell ha cancel·lat tots els seus actes
La Processó de la Hermandad al Vendrell. | Toni González
 

Les conseqüències de l'expansió de la pandèmia del coronavirus per Europa ja fan trontollar la Setmana Santa d'aquest 2020. Aquest dilluns 16 de març al matí s'ha confirmat que ha quedat suspesa una de les processons més singulars que es fan al territori, la del Diumenge de Rams al Vendrell. Així ho han decidit els Oficials de la Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo, anunciant-ho en un comunicat.

 

La confraria vendrellenca ha confirmat que ha decidit suspendre tots els actes que organitzen durant la Setmana Santa al Vendrell, inclosa la processó del Diumenge de Rams, un dels principals actes a la capital del Baix Penedès. De la mateixa manera, han anul·lat tota activitat a la seva seu. La processó de la Hermandad es va estrenar l'any 1992 i, fins ara, només s'havia suspès tres vegades, sempre per temes meteorològics. Aquest 2020, la crisi del covid-19 farà impossible la seva celebració. 

 

Anul·lada la inauguració de l'exposició de la Fundació Apel·les Fenosa

El degoteig d'actes cancel·lats per l'emergència sanitària no s'atura i aquest dilluns l'Ajuntament del Vendrell també ha confirmat que s'ha anul·lat l'acte d'inauguració de l'exposició sobre el Monument als Martirs d'Oradour Sur Glane, que estava programada pel 28 de març a la Fundació Apel·les Fenosa. Des del consistori han afegit que la mostra s'obrirà al públic tan aviat com s'autoritzi la reobertura dels museus, i restarà oberta fins a finals del mes de setembre.

 

L'IEP atura l'activitat

Una altra entitat que ha informat de l'ajornament de les seves activitats i el tancament de la seva seu és l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP). De la mateixa manera, la XVI Trobada dels Centres d'Estudis i Recerca del Penedès, que s'havia de fer el dissabte 28 de març a Olivella (Alt Penedès), es passarà a unes noves dates. La trobada tindrà com a tema central els 'Pobles abandonats al Penedès i part del Camp de Tarragona'.

Més notícies de la categoria Baix Penedès