GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els taxistes del Vendrell se sumen a la protesta i només faran servei dins el municipi

Durant quatre dies han fet serveis mínims sense cobrar
La parada de taxis de l'estació de Renfe del Vendrell. | BP Diari

 

La crisi del taxi s'estén per tot el territori i nous col·lectius de taxistes se sumen als actes de protesta i a les aturades que es fan des de finals de la setmana passada a Barcelona, en solidaritat amb els seus companys. Els taxistes del Vendrell també han volgut ser part activa i des del passat dissabte s'han sumat a la vaga, oferint només serveis mínims per a gent gran o amb mobilitat reduïda, així com aquells que han d'anar a centres hospitalaris, en viatges que s'han fet sense cobrar la tarifa.

 

Jordi Collado, del col·lectiu de taxistes del Vendrell, ha explicat a aquest mitjà que els serveis mínims duraran fins a aquest dimarts a les vuit de la tarda. A partir d'aquell moment, els taxistes tornaran a oferir servei, però només per portar gent dins del mateix municipi del Vendrell. «Per a aquells que vulguin anar a altres municipis o a l'aeroport els oferirem opcions com ara portar-los a les parades de tren», ha explicat Collado. 

 

Vehicles particulars donant servei

La decisió de tornar a treballar, ni que sigui només dins del municipi, es deu al fet que els taxistes han vist que, durant aquests dies de vaga, «diferents vehicles particulars feien aquest servei, i a un preu menor que el que fem els taxistes». Els taxistes del Vendrell treballaran només dins el municipi fins que hi hagi novetats de les negociacions que mantenen els taxistes de Barcelona i el ministeri de Foment.

 

Aquest dilluns a la tarda, els taxistes de la demarcació de Tarragona van acordar en una assemblea fer una manifestació demà dimecres 1 d'agost a la plaça Imperial Tarraco des de les onze del matí fins a la una del migdia. El col·lectiu va iniciar la protesta la setmana passada quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar la normativa aprovada per l'AMB que limitava el nombre de llicències VTC a una per cada 30 llicències de taxi. Els taxistes volen que es torni a restaurar aquesta norma, i veuen en la irrupció de les plataformes VTC (vehicles de lloguer amb conductor) una seriosa amenaça pel seu futur professional.