Els tests de coronavirus a la plantilla de la residència del Vendrell deixen tres positius

Es tracta de casos asimptomàtics que s'han aïllat al seu domicili

La residència de gent gran La Muntanyeta del Vendrell va confirmar el passat dijous 9 d'abril que hi havia cinc residents que havien donat positiu de coronavirus, un dels quals havia mort. A causa d'això, després de fer el test a tots els residents, també es van fer les proves a la totalitat de la plantilla de treballadors. De la totalitat de 50 treballadors que hi ha, tres han donat positiu, segons ha avançat a TarragonaDigital l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez.

 

Segons el batlle, es tracta de tres casos «asimptomàtics», amb el qual les treballadores es troben en bon estat de salut. Ja han començat l'aïllament als seus domicilis. Des del consistori no amaguen l'alleugeriment que han donat aquests resultats, ja que si s'hagués confirmat un alt nombre de positius, la residència hauria patit una baixada d'efectius important, en un moment en què és difícil trobar nous treballadors per aquest sector. Pel que fa als residents que van donar positiu, aquests es troben aïllats a la quarta planta.

 

Baixa la pressió a l'Hospital del Vendrell

Per altra banda, Martínez també ha explicat que l'última setmana ha començat a baixar la pressió a l'Hospital del Vendrell. Actualment, segons l'alcalde, hi ha 36 persones ingressades pel coronavirus, i s'esperen els resultats d'una desena de proves més. Precisament aquesta setmana s'ha començat a fer servir un hotel de la zona de les platges per acollir aquelles persones que han estat donades d'alta de l'Hospital, però que encara no poden anar als seus domicilis.

 

Al Vendrell, des que el dia 11 de març es va confirmar el primer positiu de coronavirus, el total de casos diagnosticats ha estat de 115. A la totalitat del Baix Penedès, aquest dimarts 14 d'abril les xifres se situen en 298 positius confirmats, amb incidència en tots els municipis tret del Montmell