Els treballadors de l'Hospital del Vendrell diuen prou i anuncien aturades i talls de carretera

Demanen que la Generalitat no deixi de banda la sanitat concertada, que consideren imprescindible a Tarragona
Membres del comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell. | BP Diari

 

El comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ja s'ha atipat de la situació de retallades i manca de recursos que pateixen des de fa deu anys i han anunciat un seguit de protestes i aturades que començaran l'última setmana de novembre. «La gent ja no pot aguantar més», apunta Òscar Blasco, del comitè de treballadors, «des del 2008 tenim congelades les inversions a la concertada i hem patit retallades de sous, quan la càrrega de feina no ha fet més que augmentar».

 

Els treballadors creuen que ara és el moment de fer un acte de força, just quan el nou gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descàrrega, està buscant una reestructuració de la sanitat tarragonina de cara al pressupost per a l'any vinent de la Generalitat. Després de reunir-se amb Descàrrega, el comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ha avisat que «no s'ha de deixar la concertada de banda en la negociació, perquè al Baix Penedès i a tot Tarragona és molt important, i tota la sanitat va lligada».

 

Talls de carretera tots els dijous fins a finals d'any

La primera protesta que es durà a terme serà el dijous 29 de novembre, amb un tall de l'N-340, al davant de l'Hospital, que es farà de les 15.30 a les 16.00 hores. Els treballadors han avançat que faran aquests talls cada dijous a aquesta hora fins a finals d'any. A més a més, es faran aturades de dues hores de serveis no urgents, com les consultes i els quiròfans, tot i que encara no s'ha definit el calendari d'aquestes. El comitè vol que sigui en els pròxims dies.

 

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell protesten, des de fa temps, per la manca de recursos que pateixen, amb retallades dels sous i de les inversions, sumades a un augment de la càrrega de treball i a la falta d'espais en un hospital que s'ha quedat petit amb poc més de deu anys de vida. El continuat col·lapse a Urgències fa que els temps d'espera se'n vagin, molts cops, a les dues o tres hores, especialment a la nit, quan només hi ha quatre metges i tres infermers per tot l'hospital. 

 

L'Hospital del Vendrell. | BP Diari

 

"Taula rodona pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere a l'Arboç" "ÚLTIMA HORA: Troben l'home perdut a Calafell"