ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell, en peu de guerra

Se sumen a les protestes que des de fa setmanes fan els professionals de l'atenció primària
L'acte de protesta dels treballadors de l'Hospital del Vendrell. | M.G.

 

Primer van ser els treballadors de les Àrees Bàsiques d'Atenció Primària vinculades a la Xarxa Sanitària Santa Tecla, i ara han estat els de l'Hospital del Vendrell. Les protestes per la manca de recursos, personal i espais als centres vinculats a la sanitat pública s'estenen com una taca d'oli. Aquest dimarts 24 de juliol, desenes de treballadors de l'hospital vendrellenc s'han concentrat durant quinze minuts a les portes del centre, per mostrar el seu suport als professionals de les ABS i per mostrar alhora el seu malestar per la situació que viuen des de fa temps.

 

«Donem tot el nostre suport als companys de la primària, ja que només amb una atenció primària forta podem tenir un Hospital del Vendrell fort», ha recalcat la presidenta del comitè d'empresa, la metgessa Rosa Pérez. Igualment, Pérez ha destacat que la situació que es pateix al centre hospitalari no és millor, «donat que l'hospital ja s'ha quedat petit, tenim les urgències col·lapsades de manera permanent i ens falta personal, espais i inversió».

 

Aturades tots els divendres al CAP

A l'acte s'hi han sumat pacients i usuaris de l'Hospital, que han volgut mostrar el seu suport als professionals i la seva queixa cap als responsables polítics que han estat els causants de les retallades. Des de principis de juny, els treballadors dels CAP de la Xarxa Santa Tecla, com ara el del Vendrell, el de l'Arboç o el de Calafell, fan aturades tots els divendres, per denunciar les retallades que pateixen de fa anys, que els suposen una progressiva càrrega de treball.

 

El grup municipal de Sí Se Puede va apuntar el passat divendres que portarà al pròxim ple municipal, previst pel dimarts 31 de juliol, una moció en la qual es proposarà portar aquest tema al Parlament de Catalunya. També des de la Xarxa Vendrellenca han mostrat el seu suport als treballadors, i han pres part a la concentració que s'ha fet aquest dimarts a les onze del matí.