Sanitaris protestant a l'Hospital del Vendrell.

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell reclamen de nou que es reverteixin les retallades

Veuen una mala gestió en el repartiment d'EPIs durant la pandèmia

Han estat a primera línia durant la pandèmia del coronavirus, però la seva situació laboral no ha variat. Els treballadors de l'Hospital del Vendrell han fet una concentració de protesta aquest dimecres 10 de juny al davant del centre hospitalari, en la qual han rebut el suport de diversos ciutadans. Les seves reivindicacions no són noves: que es reverteixin les retallades que pateixen des del 2008.

«Fa més de deu anys que tenim el sou retallat i que no estem cobrant les DPO, amb l'excusa que no hi ha equilibri pressupostari» lamenta Xavier Urgell, del comitè d'empresa. A més a més, Urgell recorda que els sanitaris tenen un horari laboral molt extens, amb el qual reclamen la contractació de més professionals per poder millorar la conciliació laboral. 

 

EPIs insuficients

Respecte a la recent pandèmia de la Covid-19, des del comitè d'empresa lamenten el repartiment d'EPI's que es va fer al principi, que creuen que va ser insuficient. Les protestes dels sanitaris es faran cada dimecres i la setmana que ve es preveu anar fins a la plaça Vella.

Des de la Xarxa Santa Tecla han apuntat que comparteixen les reivindicacions dels treballadors i han assegurat que estan portant aquestes reclamacions a l'administració a través de la patronal del SISCAT, «per tal que es facin les correccions necessàries per poder satisfer les demandes dels sanitaris».

Protesta dels treballadors de l'Hospital del Vendrell.
Els treballadors de l'Hospital del Vendrell, en lluita de nou. | BP Diari