Els Tres Tombs de la Bisbal del Penedès reuniran 25 carros i vuit genets

La tradicional festa es farà el diumenge 24 de març

La Bisbal del Penedès viurà el pròxim diumenge 24 de març una de les seves festes més tradicionals del calendari festiu, la dels Tres Tombs. Segons ha avançat l'Ajuntament de la Bisbal, per aquesta edició ja s'ha confirmat la presència de prop de 90 participants, que es repartiran entre 25 carros i vuit genets. Un dels carros l'ha facilitat la Federació Catalana dels Tres Tombs perquè les persones amb dificultats especials puguin apropar-se a la concorreguda festa.

Concentració dels carros i cavalls, a les nou del matí

D'aquesta manera, la Bisbal es vestirà de gala el diumenge 24 a partir de les nou del matí, amb la concentració dels cavalls i els carros a l'esplanada que hi ha al darrere del camp de futbol municipal. A dos quarts de deu es farà un esmorzar a l'Era de Batre, organitzat pel Ball de Diables de la Bisbal del Penedès, i amb tiquets a un preu de sis euros. Els tres tombs començaran a les dotze, amb l'acompanyament dels Grallers i els Tabalers de la Societat.

Durant el recorregut pels carrers del centre de la Bisbal, es farà la benedicció dels carros i els cavalls i, en acabar, es farà el lliurament d'obsequis a la plaça de Catalunya, uns records que enguany ha creat la bisbalenca Àngela Saumoy. La Bisbal torna a celebrar aquest 2019 la seva festa tradicional dels Tres Tombs el mes de març, després que l'any passat es fes el mes de maig, ja que el municipi va acollir la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs

El Règim Normatiu dels Tres Tombs

En aquella ocasió hi van prendre part més de 50 entitats, 90 carros, 500 cavalls i uns 600 traginers, en una trobada que servia per tancar la temporada a Catalunya, i també per presentar el Règim Normatiu dels Tres Tombs. Aquest és un document impulsat per la Federació Catalana dels Tres Tombs amb l’objectiu de convertir-se en un decàleg per unificar criteris de participació entre les colles que donen forma a aquesta festa. Entre altres aspectes, es vol garantir que les recreacions compleixin els criteris de rigor històric i que se segueixi assegurant el benestar dels animals, tant abans, com durant i després de les trobades.


Comentaris