Autocars del servei de transport escolar de Calafell

El Tribunal de Contractes avala l'adjudicació del transport escolar de Calafell

Desestimen l'al·legació de l'empresa Plana, a qui multa per «temeritat» i «mala fe»

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha avalat el procés d'adjudicació del transport escolar que va fer l'Ajuntament de Calafell el passat mes d'abril del 2018. El tribunal ha desestimat l'al·legació que havia presentat l'empresa Plana, que assegurava que el consistori li havia negat la documentació tècnica dels vehicles dels altres aspirants al contracte per valorar la seva antiguitat. Aquest era un dels factors que puntuaven. L'adjudicació la va guanyar, finalment, l'empresa Hife.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El recurs no ha prosperat, ja que el Tribunal de Contractes considera provat que l'Ajuntament de Calafell sí que va posar aquesta informació a disposició de l'empresa Plana, tal com afirma el consistori. Des de l'Ajuntament de Calafell han acreditat que aquesta informació es va fer arribar a l'empresa per tres canals diferents, per notificació electrònica, per correu electrònic ordinari, i per correu postal.

El Tribunal descarta considerar nul el concurs

D'aquesta manera, el Tribunal de Contractes desestima el recurs presentat i aixeca la suspensió del procediment de contractació, en considerar que «no ha estat denegat a Plana l'accés a l'expedient de contractació». A més, el tribunal descarta la petició de l'empresa de declarar nul el concurs i tornar-lo a iniciar, i recorda que la seva funció és revisar l’acte impugnat, i no pas gestionar cap servei públic o decidir qui l’ha de prestar.

Multa de 2.000 euros per actuar amb «temeritat» i «mala fe»

De la mateixa manera, el Tribunal Català de Contractes creu que Plana ha incorregut en un «abús de dret», ja que va voler fer valer a través del recurs un dret —accedir a documentació d’altres licitadors—, que «disposava davant l’òrgan de contractació, no en va fer ús i, addicionalment, el va ocultar al Tribunal». Per això, el tribunal aprecia «temeritat» i «mala fe» en la interposició del recurs i li imposa «la multa prevista en l’article 58.2 de la Llei de Contractes del Sector Públic en la quantia de 2.000 euros».