Els usuaris valoren de forma positiva les platges del Vendrell

Les notes del 2018 milloren les del 2017, que havien suposat un descens de la satisfacció
La platja de Sant Salvador del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer els resultats d'una campanya d'enquestes que va realitzar l'estiu passat entre els usuaris de les tres platges del municipi, les de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs. Les enquestes es van fer entre el 23 de juliol i el 10 d'agost del 2018, i suposen «un dels pilars en què es basen les estratègies de millora» per obtenir la certificació de qualitat ISO 9001.2015.

 

A les enquestes es preguntava per la valoració que feien els usuaris dels serveis i els equipaments que ofereix cadascuna de les tres platges del Vendrell. Els resultats obtinguts van ser millors que els dels dos anys anteriors, que és des de quan es fan aquestes enquestes. Segons el consistori, un 88,7% dels enquestats es van mostrar satisfets amb els serveis i equipaments de les platges, el que suposa una millora d'un 15,8% respecte al 2017. L'any anterior, els resultats havien estat contraris, amb un descens de la satisfacció d'un 7,7%

 

Notable millora de la satisfacció al Francàs

La principal diferència es va registrar a la platja del Francàs, amb un augment del 24,6% de satisfacció respecte al 2017. Aquell any va ser el de la gran pèrdua de sorra en plena campanya d'estiu, que li va fer obtenir puntuacions més baixes. En canvi, el 2018 la sorra es va mantenir durant tots els mesos d'estiu, raó per la qual els banyistes van fer una valoració més bona d'aquesta platja.

 

La satisfacció a la platja de Sant Salvador va arribar al 92,81%, un 15% més que el 2017, mentre que a Coma-ruga la satisfacció va ser expressada per un 81,4% dels enquestats, un 4,9% més que l'any anterior. Sobre un màxim de cinc punts, els usuaris que van ser preguntats també van donar bona nota a aspectes com l'accessibilitat (4,01), l'estat de la sorra (3,87) i l'estat de l'aigua (4,01). El regidor de Platges de l'Ajuntament, Josep Marrasé, ha valorat positivament els resultats de l’enquesta, afegint que «durant tot l’any es treballa perquè les platges estiguin en condicions i, de cara a la temporada d’estiu 2019, ja s'ha presentat el Pla d'Usos».