Nous vehicles híbrids i elèctrics per a la policia local del Vendrell

El cos policial vol anar renovant la flota amb l'opció més ecològica
Els nous vehicles híbrids i elèctrics de la policia del Vendrell. | Cedida

 

La Policia Municipal del Vendrell té des d'aquesta setmana quatre nous vehicles, tres cotxes i una moto, que són híbrids o elèctrics. Els nous vehicles s'han obtingut a partir d'un acord amb la companyia de rènting i gestió de flotes Alphabet. El fet que els tres cotxes i la moto siguin elèctrics o híbrids garanteix que se segueixin les directrius del Departament de Territori i Sostenibilitat, pertanyent a la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.

 

El contracte s'empara en l'acord marc de compra de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entitat que agrupa més del 95% dels ens locals de Catalunya amb l'objectiu de defensar els interessos dels municipis i ser la seva veu representativa. L'acte d'entrega dels vehicles policials es va fer aquest dimarts 24 de juliol a l'Auditori Pau Casals, amb la presència del cap de policia, Jordi Altarriba, el regidor de Governació, Rafel Gosálvez, i diferents agents del cos.

 

Les opcions més ecològiques

Rafel Gosálvez ha volgut destacar que «la intenció de l'Ajuntament és continuar apostant per les opcions més ecològiques de cara a anar renovant la flota de vehicles de la policia local». Fins ara, a l'àmbit municipal només l'empresa mixta d'aigües, Aigües de Tomoví, disposava de vehicles elèctrics, en concret tres motos que usen els treballadors per fer les lectures.

 

Quant a punts de recàrrega d'aquests vehicles, el consistori va començar a licitar el primer punt de recàrrega municipal fa uns mesos. Sí que n'hi ha tres al pàrquing soterrat de la plaça Pep Jai, i dos més al nou supermercat Aldi de la zona de les Mates. En altres municipis del Baix Penedès, com Calafell i Cunit, tampoc s'està molt avançat en aquest apartat. A Calafell no hi ha cap vehicle elèctric municipal, tot i que sí d'empreses concessionàries, com Sorea, mentre que a Cunit n'hi ha un. Sí que tenen algun punt de recàrrega municipal tots dos municipis.