Veïns de la Bisbal del Penedès posen el seu gra de sorra amb l'elaboració de màscares en 3D i tela

També s'ha impulsat una iniciativa per fer dibuixos en 'streaming'
Proliferen a la Bisbal del Penedès les iniciatives solidàries durant aquests dies de confinament. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

En aquests moments complicats d'emergència sanitària provocada per l'expansió del coronavirus, són molts els veïns que volen col·laborar posant el seu gra de sorra. A la Bisbal del Penedès també han proliferat els últims dies les iniciatives solidàries o altruistes. Una d'elles és la que ha impulsat un veí de Can Gordei, Òscar López, que junt amb altres voluntaris estan imprimint en 3D màscares fabricades amb material vegetal, biodegradable i no tòxic.

Algunes d'aquestes màscares ja s'han entregat a diversos col·lectius, com el personal de la residència el Colomer, a la farmàcia de la Bisbal i a diversos establiments comercials. També estan fent màscares pels agents dels Mossos d'Esquadra del Vendrell.

Òscar López i la seva parella Anna han fet una crida a tots els que tinguin una impressora 3D i es vulguin sumar a la iniciativa. Ells facilitaran els esquemes de les mascaretes tipus ffp3 i les pantalles de protecció per a la seva impressió. Aquelles persones que puguin ajudar d'alguna manera aquests voluntaris poden contactar amb ells per Whatsapp al número 633 368 684, o per correu electrònic a olopezt@tmb.cat.

 

Màscares de tela i classes de dibuix

Una altra iniciativa altruista és la que ha engegat Loli Gil, una veïna de Can Gordei que fa màscares de tela amb retalls i cintes que té a casa. Aquestes màscares s'han repartit a través de la regidoria de Benestar Social i tothom que en necessiti pot demanar-les a la regidora de l'àrea, Paqui Cepas. Ja se n'han repartit prop d'una trentena. Per últim, qui també ha impulsat una iniciativa aquests dies és l'artista bisbalenca Zara, coneguda com a Zaranoia, que confecciona i comparteix dibuixos per pintar a través de la seva web.

És una iniciativa adreçada a grans i petits que té l'objectiu d'ajudar a passar els dies de confinament d'una manera més agradable. Els dibuixos de Zara es poden imprimir i pintar, i la mateixa artista fa un directe cada divendres a les 18.00 hores, en què ensenya a dibuixar o dibuixa allò que li demana el públic. Els dibuixos de la Zara es poden descarregar i imprimir a casa però també es poden aconseguir de forma gratuïta, per iniciativa de la regidoria de Cultura, en diversos establiments de la Bisbal com Cal Perebusquet, la farmàcia Dalmau, Agro-Verd, la Fruiteria Montserrat, el supermercat Jaume i la botiga de queviures del local social de Can Gordei.

"➡ L'Arboç ofereix equipaments municipals per atendre afectats pel coronavirus" "👏La gran proposta de regidors del Vendrell i Calafell per ajudar en temps de pandèmia"