Veïns de la Creu de Coma-ruga protestant davant l'Ajuntament.

Veïns de la Creu de Coma-ruga protesten davant l'Ajuntament per les ocupacions

Una desena de veïns han mostrat el seu malestar per l'estat d'un complex abandonat

Una desena de veïns de la Creu de Coma-ruga han fet una protesta davant l'Ajuntament del Vendrell, a la plaça Vella, per les ocupacions que hi ha en un complex de cases abandonat, situat al davant de l'escola Pla de Mar. Els veïns van avançar a principis d'aquest mes de maig que farien aquest acte de protesta perquè la situació en la qual es troben ja és «insostenible». Tot i això, la resposta de la gent ha estat molt tímida, i la protesta ha comptat amb poc suport.

Això no ha desanimat els ciutadans que s'han fet sentit amb xiulets a la plaça Vella, que han avançat que mantindran la pressió perquè volen solucions davant una situació que fa anys que està enquistada. Per això demanen que l'Ajuntament del Vendrell els ofereixi alguna via per solucionar el problema. «Fins ara només s'han agafat al fet que el banc encara no ha fet efectiva la possessió del complex, i que ells no hi poden intervenir», ha apuntat Ferran Jordà, un dels veïns.

 

Brutícia, baralles i inseguretat

Les queixes són per les situacions «d'insalubritat i inseguretat» que asseguren que es viuen a la zona, amb baralles entre alguns dels 'ocupes' i molts residus que es llencen al voltant de les cases. Això fa que hi hagi rates. Tot, al costat d'una escola de primària. Des del consistori ja van afirmar fa uns mesos que la policia ha hagut de presentar-se al complex diverses vegades, per situacions d'incivisme o baralles. El passat 1 de maig hi va haver fins i tot un incendi en un dels habitatges.

Aquest complex està format per un total de 26 cases aparellades d'obra nova, que estan abandonades des de fa anys. El regidor de Governació de l'Ajuntament, Rafel Gosálvez, va explicar a finals de l'any passat que, quan el banc es faci càrrec de la propietat, haurà d'actuar per netejar la zona i «posar les denúncies que cregui pertinents per incivisme o per ocupació». Però els veïns no creuen que el banc acabi prenent possessió d'aquesta propietat.


Comentaris