Fils amb cor: una autèntica factoria veïnal de fer màscares al Vendrell

Més de cent persones col·laboren en l'elaboració de màscares a la capital del Baix Penedès
Més de cent vendrellencs confeccionen màscares des de casa. | Facebook
 

Va començar com una iniciativa de cinc amigues, i amb menys d'una setmana ja compta amb la participació de més de cent veïns del Vendrell. Sota el nom de Fils amb Cor, desenes de ciutadans treballen a casa per confeccionar màscares de protecció, que després reparteixen entre veïns, comerciants o qualsevol persona que en necessiti una. Es tracta d'una autèntica factoria veïnal, sorgida de la necessitat de col·laborar en aquestes setmanes incertes d'expansió del coronavirus.

 

«Va sorgir com una iniciativa per fer alguna cosa des de casa, i poder ajudar, i de mica en mica s'hi ha anat sumant gent», explica a TarragonaDigital Lídia Rodríguez, una de les impulsores. Així, amb quatre dies ja són cent les persones voluntàries que treballen des de casa per confeccionar aquestes màscares. Quatre persones, entre les quals Rodríguez, són les que s'encarreguen de coordinar la iniciativa. 

 

Botigues de roba proporcionen material

Han comptat, a més a més, amb el suport de diferents comerços de roba, com la botiga Altès del Vendrell, que ha proporcionat peces senceres, o l'empresa Robin Hat de Rubí, que ha fet arribar teixits. L'Ajuntament del Vendrell també els ha ofert la seva col·laboració, a més de garantir-los que les màscares que fan són adequades.

 

«La regidora de Salut ho va consultar a l'Hospital i ens va dir que sí, que eren vàlides, potser no ho serien pels treballadors sanitaris que estan en contacte amb els malalts, però sí que valen com a protecció per fer les sortides que estan permeses», explica Rodríguez. 

 

Es tracta de màscares fetes amb roba de cotó 100%, que abans es renta a consciència. Després, les reparteixen entre veïns que en demanen o comerciants. Han fet ja una entrega gran a la llar Santa Anna, i també a una farmàcia del municipi. Una iniciativa totalment altruista que reafirma que els temps complicats també treuen el millor de moltes persones. 

 

Botigues de roba com Altès han donat peces per la iniciativa. | Facebook

Més notícies de la categoria Baix Penedès