El ple d'aquest novembre de l'Ajuntament del Vendrell.

El Vendrell acorda arreglar el paviment del seu passeig més emblemàtic

El ple també ha aprovat crear la figura del Síndic del Ciutadà

El ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar aquest dilluns 17 de febrer fer diverses millores al paviment de la Rambla, al centre de la ciutat. Aquesta ha estat una proposta presentada pel grup municipal de Pel Vendrell Primàries, que ha rebut el suport unànime dels regidors. Josep Maria Llasat, portaveu de Primàries, ha lamentat l'estat en què es troba el paviment de la Rambla, amb rajoles trencades, mal posades o que no tenen una coherència entre elles.

La proposta demana canviar les rajoles que semblen un «pedaç» per substituir-les per unes de noves, i fer una rentada de cara aprofitant que, aquest any, el municipi és capital de la cultura catalana. Des d'altres grups van demanar al ple que la proposta s'acompanyi d'un protocol per garantir la qualitat del manteniment i la reparació de la via pública a tot el municipi. Per això es van afegir una esmena d'ERC-Som Poble per fer un llistat de desperfectes en espais públics.

El Síndic del Ciutadà

Per altra banda, el ple del Vendrell també va aprovar per unanimitat una moció del grup d'ERC-Som Poble per crear la figura del Síndic del Ciutadà, per potenciar la participació dels veïns. La moció detalla que en un termini de nou mesos es presentarà al ple el Reglament regulador del Síndic del Ciutadà, amb la condició que s'haurà d'aprovar per unanimitat. Després, en un termini màxim d'un mes, començarà el procediment per escollir i nomenar aquesta figura.

Altres mocions que es van aprovar per unanimitat en aquest ple de febrer van ser una de Primàries per implementar mesures relacionades amb agilitzar la concessió d'obres majors, i una altra de Podem per rebutjar la supressió dels jutjats de violència contra la dona. Per contra, es va rebutjar una altra proposta de resolució presentada per Primàries que demanava coordinar i organitzar cursos de socorrisme per a joves. Tot i rebre els vots a favor d'ERC-Som Poble, Junts i Primàries, els onze vots en contra de l'equip de govern la van tombar.