Imatge d'arxiu d'una oficina de renovació del DNI i el passaport

El Vendrell anuncia l'obertura d'una oficina d'expedició del DNI i el passaport

Des del consistori esperen que pugui estar en funcionament al llarg d'aquest any 2021

L'Ajuntament del Vendrell i la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona han anunciat aquest dimecres 5 de maig l'obertura d'un esperat equipament: una oficina d'expedició de DNI, passaport i documentació d'estrangeria. Serà el primer punt fix que la Policia Nacional tindrà al Baix Penedès per expedir aquesta documentació.

«Fa molts anys que ho demanàvem i finalment han atès la nostra petició», s'ha congratulat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, que ha afegit que l'oficina hauria de ser una realitat «al llarg d'aquest any 2021».

Evitar desplaçaments

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Fins ara, els ciutadans del Baix Penedès havien de desplaçar-se a les oficines de Vilanova, Vilafranca o Tarragona quan volien fer o renovar-se els documents d'identitat. L'obertura d'aquesta oficina al Vendrell estalviarà aquests desplaçaments per fer uns tràmits que són periòdics. «Era una necessitat evident pel pes demogràfic de la comarca i per les bones connexions que tenim, que farà que l'oficina pugui ser usada per gent de la rodalia», ha apuntat Martínez.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha afirmat que l'obertura d'aquest punt d'expedició de documents d'identitat respon a la voluntat del Ministeri d'Interior «d'apropar l'administració als ciutadans». Sabaté també ha remarcat que també ha tingut molt de pes en la decisió «l'increment demogràfic que ha tingut el Baix Penedès, i que es preveu que seguirà els pròxims anys». 

Bucant un emplaçament

L'oficina del Vendrell tindrà, d'entrada, sis treballadors funcionaris, quatre agents i dos subinspectors. Tot i que encara no està tancada de forma definitiva la seva ubicació, un dels emplaçaments que té més possibilitats d'acollir-la és el local del Camí Reial on hi havia les antigues oficines de l'INEM, traslladades recentment al carrer de Sant Xavier.

Kenneth Martínez i Joan Sabaté.
Joan Sabaté ha acompanyat Kenneth Martínez per presentar la nova oficina. | BP Diari